2012 1e helft

Oorspronkelijke titel: An equal Music

'The finest novel about music ever written in English' & 'A masterpiece... as clear, lovely and civilised as a Schubert quartet'. Echt eentje voor de muziekgrrls dus!

Een roman over liefde (voor muziek). Ondanks het feit dat het best vaak over ingewikkelde technische muziek dingen gaat (samenwerking van muzikanten) leest het als een supersnelle trein. Ik heb er ontzettend van genoten, maar waar het over ging...? Tja... eigenlijk als ik heel eerlijk ben is het niets meer dan een ordinaire liefdesverhaal met wat andere beslommeringen over de levens van de andere mensen in een strijkkwartet.


322 pagina's | Querido | oktober 2011


Het maandboek van maart 2012 trok ondanks dat er op gestemd was, weinig lezers. Veel grrls kenden het boek al en vonden het vrij taai en saai om te lezen en waagden de sprong niet nog eens. De grrl die het genomineerd had was bij eerste lezing erg enthousiast maar het boek viel haar nu bitter tegen. Ondanks dat het mooi geschreven is vond ze het nu vrij langdradig en somber.

Eén boekgrrl was er beter over te spreken:


Boeken kopen en lezen doen de boekgrrls het hele jaar door, maar een hoogtepunt is de Boekenweek. De keus van één van de grrls viel op HhhH, het veelgeprezen debuut van Laurent Binet met als ondertitel: Himmlers hersens heten Heydrich


Op de valreep wil ik het boek HhhH van Laurent Binet nomineren. Over WO II, de man die de shoah heeft bedacht.

Dit drama uit de geschiedenis kan wat mij betreft niet genoeg aandacht krijgen. Omdat niet mag worden vergeten en omdat moet voorkomen. Het boek van Binet wordt hoog gewaardeerd. Ik ga het zeker lezen, misschien tegelijk met jullie.

Ik heb de omschrijving hierna geleend van bol.com.

Het boek gaat over nazikopstuk Reinhard Heydrich, alias "de beul van Praag" en "het blonde beest", is uitvinder en uitvoerder van de Shoah, en een van de meest wrede nazi's die het Derde Rijk kende. Hij was de chef van Eichmann en de rechterhand van Himmler. Bij de SS noemden ze hem 'HhhH': "Himmlers hersens heten Heydrich".


Subscribe to 2012 1e helft