Verenigde Staten

Na het lezen van dit geweldige boek rest me eigenlijk maar één vraag: waarom heeft niemand dit boek gelezen? Ik heb er geen mails over gezien, er staat niets over op de site, en er is zodanig weinig over te vinden op (Nederlandstalig) internet, dat ik aanvankelijk dacht dat het misschien niet vertaald was. Maar dat is het wel, volgens deze mooie site: Dus ik begrijp het niet.


Eens in de zoveel tijd kom je zo'n boek tegen wat je bij de lurven  grijpt, en waar je avonden voor opblijft. Doorlezen, jakkeren, maar toch geen woord willen missen. Ik heb er weer een gevonden, en die wil ik met jullie delen.

De herfst van Jeffrey Lent is een grootse, epische vertelling die drie generaties van een bijzondere familie omspant - en het gruwelijke geheim dat ze met zich meedragen. Het verhaal begint aan het eind van de Amerikaanse Burgeroorlog, en houdt de lezer gevangen tot diep in de  twintigste eeuw.

Het boek start met een proloog van tweeënhalve bladzijde, geheimzinnig.

Een jongen gaat 's nachts zijn vader achterna in het bos. Vader begraaft op verschillende plekken in het bos iets. Wat dat is weet je als lezer niet. Dit mysterie wordt later opgehelderd in het boek. Maar dit incident zet de toon. Kijk onder de oppervlakte. Achter veel zaken schuilt een diepere, duistere betekenis. Iets wat misschien maar beter verborgen kan blijven.


"Ik heb het boek meer dan twee weken geleden gelezen en het zit nog steeds in mijn hoofd. Ik kan het maar niet van me afzetten. Ik moet er telkens weer aan denken en steeds op de vreemdste momenten. Als ik onder de douche vandaan kom, op straat loop, 's avonds in bed kruip - altijd als ik niet bewust ergens mee bezig ben. Dat gebeurt niet zo vaak, weet je."


Subscribe to Verenigde Staten