Ouder - kind relatie

Vertaling Joris Vermeulen

De roman "Mijn vader" van Abecassis is een monoloog van een vrouw die terugkijkt op haar relatie met haar vader. De roman start op het moment dat haar vader al 2 jaar dood is. Door het verhaal wat volgt, blijkt dat haar vader op allerlei mogelijk manieren haar leven willens en wetens doch ook weer onbewust heeft beinvloed. Zij is zich daar kort na het overlijden van haar vader nog onbewust van. Zij komt daar pas achter na het overlijden van haar vader nadat zij een brief ontvangt van haar halfbroer Paul, waarvan zij het bestaan nooit heeft vermoedt. Ze heeft zelfs dezelfde naam als de eerste vrouw van haar vader, Helena, de moeder van Paul. Ook daar had ze geen weet van.


Tirza is door de meeste grrls als een goed boek beoordeeld. Alleen één grrl was echt negatief:

Ik heb al vaker boeken van Grunberg geprobeerd en ook deze weer, omdat het maandboek is, maar helaas: ik heb het op een derde weer teruggebracht naar de bibliotheek. Ongetwijfeld goed geschreven, maar helemaal naast mijn smaak, blijkbaar. Op een of andere manier vind ik het heel voorspelbaar en geeft het mij geen goed leesgevoel.

Ik maak hieronder een samenvatting van de mails die over Tirza zijn geschreven, ik heb er niets meer aan toe te voegen, ik vond het een prAchtig verhaal, heb het inmiddels twee keer gelezen. Ik heb namelijk ook wat een andere grrl zei: "ik laat me zo meesleuren dat ik de helft gewoon mis."


Subscribe to Ouder - kind relatie