Mens & maatschappij

Pff, zelden zo'n boek gelezen waarvan ik niet goed weet hoe samen te vatten. "Het land van Theo van Gogh" is een optelsom van publicaties van de columnist Ephimenco, meestal voor Trouw. Een enkel hoofdstuk is speciaal voor dit boek geschreven, zoals de "Open brief aan Mohammed B., de schender". De auteur was al bezig met het samenstellen van het boek voor de moord op Theo van Gogh. Het boek gaat over de vorm van multiculturalisme die in Nederland jarenlang gold, die teveel op idealisme was gestoeld, maar in werkelijkheid de onverschilligheid en kloof tussen de verschillende bevolkingsgroepen bevorderde en dat er


Caatje schreef een tijd geleden over 'The Artist's Way' en 'Je leven schrijven' door Julia Cameron. Door de crash kan ik de correspondentie niet nalezen, maar op de site schrijf je, Caatje, dat je in een bepaalde periode veel aan TAW gehad hebt. Op de een of andere manier interesseerde het me. Kon ze 2ehands kopen en ik vind het heerlijke boeken. Ze krijgen me aan het schrijven zonder schuldgevoel. Want dat is vaak de moeilijkheid bij mij, ik denk dat ik er eigenlijk geen tijd voor vrij mag maken, want er is altijd wel iets te doen wat belangrijker lijkt. Schrijven, en schilderen, wat ik ook graag doe, is immers maar een hobby, dat doe je pas als je tijd over hebt, als je vakantie hebt, als je je enkel gebroken hebt, maar gewoon tegen jezelf zeggen: zo meid, laat ze allemaal de ...krijgen, ik ga schrijven, dat mocht ik van mezelf niet.


Deze zeer intrigerende titel vond ik op de (bookcrossing) boekenplank
van Vlindertje en gelukkig mocht ik hem lezen.

Het is een zeer intrigerend en goed leesbaar boek. Het is geschreven door een Britse journaliste die interesse kreeg voor vrouwelijke terroristen, nadat ze hoorde dat bij het aanpakken van terroristen deze instructie werd aangeleerd: Schiet eerst de vrouwen neer.

Er zijn veel opvattingen over vrouwelijke terroristen en zij onderzoekt ze. Het is ook echt een onderzoek, met een inleiding en conclusie. Ze spreekt met 20 vrouwelijke terroristen en nog wat mannelijke terroristen en specialisten op het gebied van terrorisme(bestrijding). In die gesprekken onderzoekt ze de vooroordelen die bestaan over vrouwelijke terroristen.


Subscribe to Mens & maatschappij