Trude de Jong: Lola de Beer

Gistermiddag kwam ik terug van de stad in ontzettend slechte humeur - ben ik gelijk op de bank geploft met vers gekocht kadoboek-voor-favoriete-kleuter en een grote zak spekjes. Ik vind spekjes eigenlijk best vies, maar ach, ze lagen daar wel en het leek me een passende hap om te nuttigen tijdens het lezen van een kinderboek. Ik kan toch niet aan een nieuwe grote-mensen-boek beginnen tot ik Paradise (Toni Morrison) een beetje meer 'verwerkt' heb in mijn hoofd, dus dan maar Lola de Beer met een zak van die gore nederlands snoepgoed erbij.

Eerst even over het uiterlijk van het boek.

Mooie lichtgroene harde kaft met overal tekeningetjes. Ligt lekker in de hand, valt makkelijk open. Op de achterkant wat blurb over Sesamstraat verhaaltjes en 'Bekroond met een Zilveren Griffel' (whatever that may be, maar het klinkt in ieder geval indrukwekkend ;-) en - een prAchtig foto van de schrijfster 'toen ze zo oud was als Noor'. Eigenwijs blond kindje kijkt de fotograaf aan met een uitdrukking van 'Zie je niet dat ik erg druk ben hiero? Kan je niet ipv met dat domme fototoestel te zwaaien mij even helpen met wat meer water halen voor mijn badje?"

Goed, kachel is inmiddels op gang gekomen - hond is rustig ernaast gaan liggen, ik begin zowat spekjes een beetje lekker te vinden, en ga beginnen met lezen. ('Buiten is het schemerig, Binnen is er rust' Femia leeft toch voort ondanks afscheid...)

Bij de 3e pagina al moest ik lachen ('Alle kinderen zijn dol op die rotpanda's!') en voordat ik bij de Lola-soep was zat ik er helemaal IN.

Via verhalen over een ziekenhuis bezoek en een dagje Madurodam, schoenen kopen (Altijd leuk!) en berenverliefdheden leerde ik Noor en Lola en vrienden steeds beter kennen.

Het eind is om te jAnken (deed ik dus ook tuurlijk ;-) zo mooi. Ultieme creatieve oplossing voor de 'mijn kind is haar favoriete beertje kwijt' probleem ... Een boek dat in een beetje kleuterboekenplank niet ontbreken mag vind ik - en dat voor maar fl.21.50!

Sinterklaas moet er zeker heel veel Lola de Beers uitdelen en als hij het niet doet dan moet de Kerstman het maar van hem overnemen.

Elm@

Nog meer over dit boek....: 

relevante links:

 

(Relevante links toe te voegen, of commentaar? Laat me het even weten: eisjen@boekgrrls.n)

schrijver: 

boektitel: 

Lola de Beer

isbn: 

9789047509943

genre: