Met een klein beetje geluk - Jorge Bucay

Deze Argentijnse schrijver heeft in zijn leven zo ongeveer alle baantjes gehad die je maar bedenken kunt en put dus uit een enorme levenservaring. Hij is inmiddels wereldberoemd schrijver, gestalttherapeut en psychodramatist en reist de hele wereld rond.

In dit boek wil de schrijver ons laten nadenken over waarheden die hij in zijn leven is tegengekomen. Drie waarheden:
- Wat is, is (en dus ben ik wie ik ben en ben jij wie jij bent)
- Alles wat goed is, kent een prijs
- Ik hoef nooit iets te doen wat ik niet wil

Misschien moet je spiritueel aangelegd zijn om van dit boek te kunnen genieten. Moet je een beetje boven de grond kunnen zweven. Helaas sta ik zo ongeveer tot mijn middel in de modder in dit leven en derhalve was dit niet echt aan mij besteed.
Ik begrijp wel wat de schrijver wil zeggen en duidelijk wil maken maar waarom dat nou persé via dit soort damesbladachtige verhalen moet?
Want daar deden sommige verhalen mij aan denken. Aan van die ingezonden stukken in niets-aan-de-hand-tijdschriften, die dan een zilveren broche winnen en bij 10 x winnen krijg je een gouden.

Sommige verhalen zijn wel aardig maar toch redelijk voorspelbaar. Misschien moet je in een bepaalde stemming zijn om dit boek te waarderen. Ik blijf maar naar redenen zoeken waarom dit boek bij mij niet is overgekomen zoals de schrijver dat ongetwijfeld graag zou willen. Gezien de verkoopcijfers zijn er genoeg mensen die er anders over denken.
Laten we het er maar op houden dat het aan mij ligt.

Jeanette

boekcover: 

schrijver: 

boektitel: 

Met een klein beetje geluk

isbn: 

978940050194 2

genre: 

oorspronkelijke titel: 

Cuentos para pensar

uitgever: 

jaar van uitgave: 

2013

vertaler: