Niffenegger (Audrey)

Geen hoogstaande literatuur, maar wel een mooi boek. De eersteling van Audrey Niffenegger, een Amerikaanse.Het is in wezen een liefdesverhaal, over Henry (een bibliothecaris) en Clare (studente kunstgeschiedenis) die  veelvuldig van elkaar gescheiden worden zonder dat ze er iets aan kunnen doen. De manier waarop is wel erg apart: de man in kwestie is een tijdreiziger:  te pas en te onpas verdwijnt hij uit zijn huidige leven met achterlating van  een stapeltje kleren en verschijnt in zijn nakie op een ander tijdstip,  meestal in het verleden van de liefde van zijn leven. Hierdoor heeft Clare haar toekomstige man al ontmoet toen ze zes was, en  vele malen daarna. Maar als ze elkaar in hun echte leven ontmoeten, weet  Henry daar niets van, het moet voor hem nog gebeuren immers.


"Mocht je nog griep krijgen deze winter, zorg dan dat dit boek op je  nachtkastje ligt te wachten. Het moet prachtig samengaan met een door  koorts verhitte fantasie."

Die opmerking geeft misschien het beste de consensus weer over het boek De vrouw van de tijdreiziger (The time traveller's wife) van  Audrey Niffenegger: geen hoogstaande literatuur maar een 'lekker boek' dat je soms moeilijk kunt wegleggen - en daarmee een geslaagd debuut.

"Grappig en ontroerend, zo'n 400 pagina's leesplezier." "Bij het dichtslaan voelde ik me weer 10 nadat ik Alleen op de wereld had uitgelezen (of Waterschapsheuvel). Niet qua verhaal, maar wel qua emotie en hoe ik werd meegevoerd."


Subscribe to Niffenegger (Audrey)