Murakami (Haruki)

Prachtig, spannend, emotioneel, een heerlijk boek bestaande uit zes korte verhalen. Op één verrukkelijke avond in een zalige zucht uitgelezen. Nou wat willen jullie nog meer? En dat terwijl ik helemaal niet van korte verhalen houd! En al zeker niet van verhalen met een open eind. Het laatste verhaal is hier - naar mijn gevoel - een uitzondering op. Daar kun je je voorstellen hoe of het verder gaat. Bij de anderen moet je daar naar raden.

Het zit 'm naar mijn idee daarin dat elk verhaal draait om een steen die veel mensen om de één of andere reden zwaar op de maag ligt. Allemaal andere stenen, maar we kennen ze, van ons zelf of van onze omgeving. Zelfs in dat ene verhaal waarin de steen helemaal niet benoemd wordt maar je, door de taal van Murakami, zo intens met de vrouwelijke hoofdpersoon mee kunt leven die met haar onbekende probleem rondloopt, dat je het gevoel hebt hand in hand met haar verder te kunnen.


 

Okee, ik had monalisa's mening over After the Quake al op haar blog gelezen, maar wil hier toch ook nog even reageren. Ik las het boek alweer een poos geleden en was er ook niet zo van onder de indruk.
Alleen het verhaal Super-Frog Saves Tokyo deed me echt wat en is me
dan ook bijgebleven. Maar ik ben zeker van plan het deze maand nog
eens in het Nederlands te proberen om te zien of dat nog uitmaakt.


346 pagina's | Atlas | juli 2007
Vertaald uit het Japans door Jacques Westerhoven

Dans, dans, dans / De jacht op het verloren schaap

469 pagina's | Atlas | augustus 2008
Vertaald uit het Japans door Luk Van Haute


 

In februari 2009 stond  Dans dans dans van Haruki Murakami op de leeslijst van de boekggrls.
Het frappante is dat het boek wel en niet besproken is. Enkele grrls lazen het wel maar Dans dans dans wordt steeds samen met de andere boeken van Murakami genoemd wellicht omdat het een vervolg is op De jacht op het verloren schaap.


Subscribe to Murakami (Haruki)