Hart (Maarten 't)

Op een bankje voor de Kathedraal in de oude stad van Geneve las ik 'Lotte Weeda' van Maarten 't Hart uit. Het zonnetje scheen, om me heen werd de rust maar heel af en toe doorbroken door een enkele toerist die een foto wilde. Het stemde mij allemaal mild, ook over het boek van 't Hart. Lees vooral de prachtige recensie die Kees 't Hart (familie?) schreef in De Groene van 17 september, want die geeft een mooi beeld. 

Het thema van het boek is spannend. Lotte Weeda, fotografe, maakt foto's van de mensen uit het dorp Monward (M'tH woont in Warmond) en in korte tijd overlijden de meeste gefotografeerden. Dit alles beleven we door de pen van iemand die verdomd veel op Maarten 't Hart lijkt. Nou is mijn probleem dat ik nooit eerder iets van 't Hart tot een leeseinde wist te brengen, dus. ik kan het niet vergelijken. Tot op zekere hoogte: want dit boek kreeg ik wel uit.


Soms lees je een boek uit en EIgenlijk wil je meteen gaan applauderen... maar ach, dat staat zo gek. De straat op rennen om passerende fietsers aan te houden om dat boek in hun handen te drukken wordt ook meestal niet zo op prijs gesteld... So what's a grrl to do?????

Een boekgrrl mail schrijven tuurlijk! ;-) 

Mijn groeiende interesse in/admiratie voor de boeken van 't Hart heeft nu weer een enorme sprong voorwaarts genomen. Dit is een gewEldig boek! Waarom? Waar te beginnen...? Ok, ok, dan begin ik met 'Waarom heb ik dit boek gekocht?' (Ik ben heel voorzichtig met wElke 't Hart boeken ik wil lezen, ben ooit begonnen aan zo'n 'de dood van mijn vader' verhaal en dat vond ik niet doorhEEn te komen.)


Het begon allemaal met de aanbieding van een metertje Bach-CD’s bij het Kruidvat:


Subscribe to Hart (Maarten 't)