Anker (Robert)

Het dorp, waar dit boek over gaat is het West-Friese Oostwoud, het geboortedorp van Robert Anker. Het is een autobiografische schets over zijn jeugd in het begin van de jaren vijftig. Hij beschrijft zeer gedetailleerd deze plek uit zijn kinderjaren. Het dorp wordt bijna huis voor huis beschreven, wie waar woonde, bijnamen, beroepen en eventuele kinderen.

Er is geen sprake van een verhaal. Het is een zeer uitgebreide beschrijving, een schets, maar dan wel 247 bladzijden lang.

De eerste twaalf jaar van het leven. Voor Robert Anker duurde dit een eeuwigheid, wel negen levens lang. Pas toen hij naar de middelbare school ging veranderde zijn perspectief, er bleek een wereld te bestaan buiten het dorp.

Dit dorp,met haar inwoners, is dus de hoofdpersoon van dit boek. Er staan veel beschrijvingen in van de ligging van wegen en huizen.


Voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en de filosofie daarachter een absolute aanrader. Heerlijk om de discussies te volgen van jonge enthousiaste architecten in de jaren vijftig en om te lezen over hun bevindingen en ontwikkelingen. Allemaal in een spannend en sfeervol verhaal, waarbij op het tweede plan de tweede oorlog nog een belangrijke rol speelt.

Van de blurb:


Subscribe to Anker (Robert)