In memoriam Marion SchiphorstOp 18 juli 2006 is boekgrrl Marion Schiphorst na een ziekbed van vier maanden overleden aan de gevolgen van kanker.

Marion was een van de oprichtsters van de boekgrrls. Ze was zeer actief op internet, vooral bij de webgrrls, later Women on the Web. Mede daardoor beperkte ze haar activiteiten bij de boekgrrls lange tijd tot een adviserende rol achter de schermen. Natuurlijk mailde ze wel mee over boeken en deed ze mee aan IRL-bijeenkomsten.

Sinds een paar jaar was ze actief betrokken bij het beheer van de mailinglijst. Daarnaast ontwierp ze nieuwe mogelijkheden voor de boekgrrls. Het on-line aan- en afmelden en het on-line stemmen voor de leeslijst zijn daar voorbeelden van. De kaart waarop boekgrrls kunnen aangeven waar ze wonen (‘waar ze lezen’ heet dat in boekgrrls-taal) is een ontwerp van haar hand.

Marion was als mens nuchter, realistisch, zeer betrokken bij anderen en uiterst bescheiden. Ze had een groot gevoel voor humor en het vermogen om in lastige situaties zaken te relativeren.

De manier waarop ze haar ziekte heeft doorstaan heeft diepe indruk gemaakt op ons allemaal. Ze was net twee jaar in de VUT toen de ziekte in alle hevigheid toesloeg. Zonder één woord van zelfbeklag liet ze haar oude leven, haar schitterende kleine tuin, haar prachtige foto’s, alles waarmee ze bezig was, achter en aanvaardde haar nieuwe situatie. Was een modelpatiënt, toonde zich dankbaar voor de zorg die ze kreeg, was en bleef verrast door en verlegen met alle aandacht die ze van mensen in en buiten haar internetleven ontving.

Wij zullen Marion als actieve boekgrrl en vooral als prachtmens verschrikkelijk missen.


Wil je een condoleancebericht achterlaten voor de familie, gebruik dan deze pagina.

Wil je de rouwkaart bekijken, klik dan hier.foto: Ria Davids

De bedankkaart van de
familie van Marion

Het Bijzondere Etentje van Marion.

Boekgrrls

Terug naar top pagina