Anja Jager: Kapitaal
Ei-tempera op linnen
40 x 100 cm.


Dit werk heet 'Kapitaal', hetgeen hier in twee betekenissen opgevat kan worden: ten eerste zijn er vier gekalligrafeerde begin-kapitalen opgenomen aan de rechterkant van het doek en ten tweede verwijst het woord 'kapitaal' naar iets wat waardevol is: in dit geval de inhoud van alle getoonde boeken. Want elk boek vertelt een eigen verhaal, bergt een eigen schat in zich. Of het nu om kennisboeken, of om literatuur gaat.

 

klik hier voor grotere afbeeldingen

De vrouw staat midden tussen de boeken, ze voelt zich rijk: al deze boeken staan tot haar beschikking, ze kan lezen wat ze wil. Tegelijkertijd staan de boeken - in ruimere zin - voor het leven. Je bewandelt in je leven vele paden, ontmoet veel mensen, krijgt te maken met mooie en minder fraaie momenten, leert jezelf door dik en dun kennen. Je zou kunnen zeggen dat al deze verschillende paden, worden beschreven in een heleboel verschillende boeken: elk boek beslaat een deel van je leven.

Tegelijkertijd is de titel een kleine omkering van de huidige, economisch gedreven cultuur: ook iets dat geen directe economische waarde heeft, kan toch een 'kapitaal' vormen.

'Kapitaal' is tot en met 29 april te zien op de voorjaarstentoonstelling in:

Pulchri Studio,
Lange Voorhout 15,
2514 EA Den Haag,
Tel.: 070-3461735.
 

 


 


Anja Jager

Anja Jager bij
Borrel & Praat in
Pulchri Studio

Anja Jager ge´nspireerd door Rembrandt


 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 17/06/06  Eisjen

Terug naar top pagina