DierenBarbara Bowdy: De weg naar het water 

Stanley Coren: Hoe slim is mijn hond

Midas Dekkers leest A. Koolhaas
Anton Koolhaas is bekend en geliefd geworden door zijn dierenverhalen. Niet zomaar verhalen over dieren. Maar dierenverhalen waarin Koolhaas als het ware probeerde door te dringen tot de psyche van de soort, waarom heen hij het dramatische moment bouwde. Dit klinkt eigenlijk veel te ingewikkeld. Je moet het gewoon lezen. Dan weet je wat ik bedoel. (meer)

Hans Dorrestijn: De Spaanse kat speelt dubbelspel
Een prachtverhaal, met heel veel typische Dorrestijnhumor. Dorrestijn maakt van zichzelf een angsthaas, een sufkop, een doetje met af en toe heldere inzichten. Een heerlijk gek boekje. (meer

Hans Dorrestijn: Dorrestijns vogelgids
Veronica Hazelhoff: Kat en Jong 
Halldor Laxness: Het teruggevonden paradijs 

Monty Roberts: The Man who Listens to Horses  (1996)
Even voor de duidelijkheid - dit boek heeft niets, maar dan ook niets, te maken met dat oerstomme boek van Nicholas Evans die The Horse Whisperer heet!! Of nee, jawel, Evans heeft blijkbaar zijn verhaal aan het leven van deze man gebaseerd.
Lees verder...

Joann Sfar: De kat van de rabbijn - 3 / De Exodus
Je hoeft geen Jood te zijn, noch 'pied-noir' (letterlijk 'zwarte voet', of te wel de Franse kolonist en zijn afstammelingen in Afrika) om deze albums te waarderen. In deel één van deze serie, die zich afspeelt in Algerijë aan het begin van de 20ste eeuw, verorbert de kat de te luidruchtige papagaai in het huis van de rabbijn (zijn baas) en kan als gevolg daarvan praten. Hij legt dan ook meteen uit waarom de rabijn een kat heeft i.p.v. een hond. (meer)

Helene Thornton : De mooiste kat van de wereld

 

  

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 11/12/07  Eisjen

Terug naar top pagina