Chicklit

   

 

 

 

 

ChicklitMelissa Bank: Wonderland
Dit boek werd in enkele recensies vergeleken met Bridget Jones en ik kan die mening niet delen. Dit boek is veel beter. Het heeft veel meer diepgang ondanks dat de humor niet geschuwd wordt. Waar Bridget constant bezig is met haar uiterlijk en het vinden van De man van haar dromen weet Sophie Appelbaum wie zij is en accepteert zichzelf zoals ze is. (meer)

Greg Behrendt & Liz Tuccillo -
He's just not that into you.
Wat een shitboek heb ik gelezen (excusez le mot). Het was dat ik vastliep in Den Haag (gelukkig kon ik bij mijn zus slapen, samen met vijf van mijn collega's, toch mooi hoe zo'n storm verbroedert/verzustert), anders had ik het niet eens uitgelezen. (...) Ben ik dan alleen maar vreselijk negatief over dit boek? Nee, dat dan weer niet. Op zich is de vorm waarin het boek gegoten is vermakelijk en origineel.
(meer)

Marja Brouwers: Casino  

Belinda Jones: Verliefd op Capri
Kim woont samen met haar beste vriendin Cleo. Ze kijken alles wat los en vast zit op tv, hier kijken ze ook echt naar uit. Als Kim een bedrag erft omdat haar opa is overleden, denken Kim en Cleo aan een liposuctie. Kim's moeder wil de winkel van haar opa op Capri overnemen en vraagt Kim mee als tolk. (meer)

Hannah McCouch: Betty in de bergen
Deze rasechte chicklit heb ik met veel plezier gelezen. Hij doet erg denken aan de dagboeken van Bridget Jones. 

Olivia Goldsmith: The switch
The switch vertelt het verhaal van Sylvie, een vrouw van denk ik begin veertig, wiens kinderen net het huis uit zijn gegaan om te gaan studeren. Zij hoopt dat het huwelijk met haar Bob nu aan een tweede jeugd kan beginnen en bestelt lingerie en een catalogus bij een reisbureau. (meer)

Cindy Hoetmer: Het beest in Daisy
Literaire chicklit denk ik dat je dit kunt noemen. Het is goed geschreven, er wordt niet gezeurd, er zit humor in en niet al te veel expliciete seks. (meer)

Nina Killham - Hoe kluts ik een muts.
"Wat een afschuwelijke manier om de dag te beginnen, dacht Jasmine March, terwijl ze neerkeek op de appetijtelijke minnares van haar echtgenoot die dood op haar keukenvloer lag."
Lees verder...

Emma McLaughlin & Nicola Kraus: The Nanny Diaries 
William Sutcliffe:  Are you Experienced?

Alicon Pearson: I don't know how she does it
Een boekje dat bij mij, na het leuke en vermakelijke begin, toch vooral irritatie opriep. Kennelijk ben ik bang dat er van mij zal worden verwacht dat ook ik de strijd zal opgeven en thuis zal gaan zitten??  
 

 


 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 13/06/07  Eisjen

Terug naar top pagina