Germano Zullo & Albertine: Een dagje aan zee


Wat wil je nou nog meer met dit mooie weer! Een dagje naar zee toch en dan vervolgens dit boek. Lezen en nog niet kunnen lezen, dat kan met dit net nieuw verschenen kinderboek. Een kartonboek van 26 x 34 cm en 14 blz. dik biedt de mogelijkheid om er vele, grappige verhalen in te lezen. Er vallen diverse hoofdpersonen, met vrolijke kleuren getekend, te ontdekken. Ze bevinden zich telkens op een andere locatie; in het water, op het strand, in het hotel, in de hoofdstraat, in het museum en bij de botsautootjes. En van bladzijde tot bladzijde ondek je hun verhalen. Het kleine muisje dat op bladzijde één met zijn koffer aan komt zeilen zie je dat zelfde koffertje van de éne locatie naar de andere sjouwen en je ontdekt pas op de allerlaatste bladzijde, naar wie hij nou eigenlijk op weg was. De badman, een soort spiderman, die niet alleen op het strand de boel in de gaten houdt, heeft op elke locatie wel een zeer komische functie.

Er is echt zo veel te ontdekken dat je telkens weer van voren af aan kunt beginnen om een nieuw verhaal te 'lezen' en te fantaseren. Echt een aanrader dit boek voor de kleintjes vanaf 3 jaar die hun fantasie alle kanten op kunnen laten gaan en ook een geweldig praatboek, want het is ook een fantastisch voorleesboek, waar bijna geen woord in staat, maar waar over heel, heel veel te vertellen en samen te praten valt.
 


Eisjen
mei 2008

 


Een dagje aan zee

Germano Zullo woont en werkt in Zwitserland. Hij heeft na de heao twee jaar door Europa gereisd om zich daarna zich te vestigen als accountant. Sinds 1996 maakt hij samen met zijn vrouw Albertine kinderboeken. Daarnaast schrijft hij een strip voor een wekelijks tijdschrift, en heeft hij gedichten en erotische verhalen gepubliceerd.

Albertine werkt veel voor kranten en geeft les op de kunstacademie in Genève. Haar werk is veelvuldig geëxposeerd. In 1999 ontving ze als eerste Zwitserse illustrator de Gouden Appel.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam
ISBN 978 90 48 03783
 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 14/05/08  Eisjen