Sjoerd Kuyper: Robin en Suze


Als je oma geworden bent, zitten de emoties toch wel heel hoog heb ik vanavond weer gemerkt. Lees ik het opnieuw uitgegeven boek van Sjoerd Kuyper, Robin en Suze, en springen me de tranen gewoonweg al lezend in de ogen. Het is zo beeldschoon beschreven wat Robin allemaal beleeft als hij hoort dat zijn moeder een baby in haar buik heeft en hij meemaakt dat ze naar de vroedvrouw gaat, dat de ween beginnen, dat hij naar de overkant gaat uit logeren en dat hij zijn vader dansend en springend op straat ziet zingen dat Suze is geboren. En
geweldig verhaal vol van emoties. Emoties van Robin, maar ook de emoties van zijn vader die hij na de geboorte midden in de nacht achter een flesje bier, met de voeten op tafel, al wippend op zijn stoel ziet zitten, terwijl de tranen in zijn ogen staan. Want tranen zitten hoog na de geboorte van een kindje, of kleinkindje. Zelfs nu, na bijna vier maanden nog bij deze oma!

Robin en Suze: Een ontroerend, geestig, liefdevol en potisch boek. Een Zilveren Griffel ten volle waard.

Dat schreef de Griffeljury in 1994. Ik ben het er helemaal mee eens. Het boek is in een nieuw jasje gestoken en Philip Hopman maakte er liefdevolle, nieuwe tekeningen bij. Echt een aanrader voor oma's, mama's, papa's en aanstaande broertjes en zusjes.
Vanaf 4 jaar!


Eisjen

 

 


sjoerdkuyper.com

Uitgeverij Nieuw Amsterdam
gebonden 12,50
ISBN 978 90 468 0317 2
vanaf 4 jaar.

 

 

 

 

Zilveren Griffels

 


philiphopman.nl

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 18/01/08  Eisjen