Frank Ketelaar: Avond aan avond


Het verhaal over de Nederlandse zanger Johnny Beverly, vooral bekend van zijn hits 'Oh Molly', 'Pardon Monsieur' en 'Bim Bam Bom'.

Johnny is op zijn retour en doet verwoede pogingen om een come-back te maken. Hij jut zijn manager Max op, dat deze eens wat meer moeite voor hem moet doen. Hij wil een toernee door Nederland in de theaters, wat Max totaal niet ziet zitten en, volgens Max, de theaters ook niet. Johnny treedt nog wel avond aan avond op maar voornamelijk in cafeetjes en buurthuizen, de grote volle zalen zijn verleden tijd. De enige die in Johnny's comeback gelooft, is Johnny zelf. Johnny is getrouwd met Anneke, die snakt naar een kind en al het nodige achter de rug heeft in haar huwelijk met Johnny. Maar hoe gek Johnny ook op zijn vrouw is, als er eenzeer jonge vrouwlijke fan willig reageert op zijn avances zal hij geen nee zeggen. En zo heeft hij ook zijn zoveelste slippertje met het tienermeisje Karin, wat allerlei gevolgen heeft... maar... slechte publiciteit is ook publiciteit.

Het boek is heel apart van opzet, er is geen verteller, het is
opgebouwd uit aanplakbiljetten, e-mails, telefoongesprekken, fanmail, persberichten, notulen en verslagen uit het blaadje van de plaatselijke voetbalvereniging. Je leest de met veel humor geschreven notulen van de 'vergaderingen' die Max en Johnny hebben. De brieven van Anneke naar een vriendin, en vice-versa, vol 'vriendelijke, goedbedoelde' tips. De telefoongesprekken die Karin heeft met haar vriendin Janneke na haar slippertje met Johhny, op een manier zoals alleen twee 17-jarige meiden met elkaar kunnen kletsen én de persoonlijke brieven van Raymond Schotemaker, de voorzitter van de Johnny Beverly fanclub, die bijna ter ziele is. Deze 'losse flarden' weet Ketelaar zo aan elkaar te breien dat het toch een logisch geheel vormt. Het verhaal is humoristisch en heeft ook tragische kanten, echter...The show must go on, wat er ook gebeurt. Het is naast de privéperikelen ook het verhaal van het gedraai en gesnier van de pers én het gemanipuleer van de manager en de artiest naar het publiek toe. Leuk boek, heeft weinig diepgang maar leest wel lekker weg.


Dettie
februari 2007
 

 


 

ISBN 902040721X
Paperback, 182 pagina's Verschenen: december 2006 L.J. Veen
 

meer Debutanten bij de Boekgrrls

 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 05/03/07  Eisjen