Belinda Jones: Verliefd op Capri


Een chicklit die ik met enorm veel plezier heb gelezen!

Van de achterflap:

Kim Rees is tolk geworden voor het glitter & glamour leventje. Hoe komt het dan dat ze vijf jaar later in een kelder in Cardiff Duitse computerspelletjes vertaalt? en dan niet in een galajurk, maar in haar ochtendjas. Gelukkig heeft haar moeder een plan om Kim uit haar dagelijkse sleur te halen: een reis naar het magische eiland Capri.

Eerst wil Kim niets weten van deze verandering, maar ze bezwijkt voor de onweerstaanbare combinatie van cocktails op terrasjes en steenrijke mannen. Tot haar verrassing merkt ze dat ze op Capri zelf verandert. En als ze een man ontmoet die zoeter is dan tiramisu, wordt ze verliefd. Maar hoe ver zal ze gaan om haar Romeo te krijgen?

Het boek:

Kim woont samen met haar beste vriendin Cleo. Ze kijken alles wat los en vast zit op tv, hier kijken ze ook echt naar uit. Als Kim een bedrag erft omdat haar opa is overleden, denken Kim en Cleo aan een liposuctie. Kim's moeder wil de winkel van haar opa op Capri overnemen en vraagt Kim mee als tolk. Kim neemt het aanbod twijfelend aan. In Capri valt ze vrijwel meteen op de mede-eigenaar van de winkel: Luca. Maar........ Luca is getrouwd en heeft een zoontje........... Kim krijgt genoeg aandacht van andere mannen op Capri. Bijvoorbeeld Tyler, de zoon van de vriend van haar moeder. Tyler heeft geld genoeg en verwent haar met luxe. En bijvoorbeeld Mario, de barman van het hotel;

"Toen hij Kim een schaaltje nootjes gaf, vertelde hij over de eerste keer dat hij een meisje ophaalde van haar ouderlijke huis. De vader verwelkomde hem en bood hem een drankje aan. Hij accepteerde. Op de tafel voor hem stond een schaaltje pistachenoten. Hij was zo zenuwachtig dat hij een handvol in zijn mond propte zonder de schillen er eerst af te halen. De vader zag hoe Mario scheel keek van pijn toen de scherpe, kleine schilletjes door zijn keel gingen en gaf hem snel zijn drankje. 'weet je, wij pellen ze altijd eerst', zei de bezorgde vader tegen hem, alsof hij duidelijk wilde maken dat dat een rare gewoonte was in plaats van Mario's vergissing. 'O, ik heb ze liever met schil', zei Mario stoer. Om duidelijk te maken dat hij zich niet had vergist gooide hij er nog een handje achteraan."

Maar al deze mannen kunnen Luca niet vervangen....

De verhaallijn die ernaast loopt gaat over Kim's relatie met haar moeder. Kim heeft haar moeder altijd verweten dat haar vader is weggegaan, na overspel van haar moeder. Hierna heeft Kim haar vader nooit meer gezien. In Capri lijken moeder en dochter wat meer tot elkaar te komen en praten na lange tijd over het gebeuren.

Belinda Jones beschrijft Capri op een bijzondere manier, waardoor ik enthousiast en nieuwsgierig ben geworden naar het eiland (en de Italiaanse mannen)!


Silvia
 


www.belindajones.nl

capritourism.com

 


 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 03/05/06  Eisjen

Terug naar top pagina