Taro Gomi: Het grote tekenboekVoor alle grrls met (klein)kinderen boven de vijf jaar.
Zoiets ontzettend leuks. Je eigen vingers beginnen te jeuken, maar ik heb het weggelegd. Niet aankomen, dat is voor kleine creative lievelingetjes. Met hun tongetje uit de mond en grote ogen boven dit inspirende boek. Een fantastisch tekenboek dat uitdaagt om het af te maken. Elke pagina heeft een begin. Lege vasen waar je bloemen in kunt tekenen. Een visbak waar een vis in moet. Een boekenkast waar boeken in mogen. Een groot vlak met allemaal hokjes die je om en om kunt kleuren. Een stok waarop een vlinder wil landen, ga zo maar door.

Het schijnt al jaren een beststeller te zijn in Japan. HET land van de tekeningen en de suggestieve lijnen toch? Dus begrijpelijk. Ik kan het iedereen aanraden en ik hoop dat ik ervan af kan blijven tot mijn kleinkind er groot genoeg voor is, want echt het is verleidelijk om zelf te beginnen.

Misschien geheel onnodig maar toch nog maar wat extra informatie en stimulatie. Onderstaande komt van de website van Nieuw Amsterdam:

Op iedere bladzijde staat een tekening met een opdracht. Heel eenvoudige dingen als ‘teken de passagiers in deze bus’, of ‘geef deze man een snor’. Maar er zijn ook moeilijke opdrachten als ‘red de kleine vis’ bij de tekening waarop je een grote vis achter een kleine vis aan ziet zwemmen. De aanwijzing stimuleert niet alleen om meteen te beginnen, maar ook om verder te gaan. De man met de snor krijgt ook een baard, een hoed en zo verder. Je zult versteld staan van je eigen creativiteit.
Het grote tekenboek is in Japan al jaren een groot succes en inmiddels is de rage overgewaaid naar Europa. Misschien moet u het maar niet ter hand nemen want u komt er niet meer vanaf. Zeg in elk geval niet dat we u niet gewaarschuwd hebben!

 


Eisjen
november 2007

 

 


paperback met flappen € 12,50 
368 blz. 21 x 29,7 cm 
oorspronkelijke titel
Ragukaki Book 
vertaling Esther Ottens 
ISBN 978 90 468 0323 3
november 2007
Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 19/11/07  Eisjen