bworm.gif (4607 bytes)Boekgrrls' Handleiding en Etiquette


 

 

Attachments

Geen bijlagen meesturen. Niet iedereen kan dat lezen, en het vormt een groot risico voor virussen en spam.


Afspraken

Abonneer je op de afspraken-lijst voor de IRL (In Real Life <--> Virtueel, per e-mail) activiteiten en voor niet-lees-gericht-gebabbel. Gebruik hiervoor het formuliertje op de site: http://www.boekgrrls.nl/WieBoekgrrls.htm.
Daarna ontvang je de inhoudelijke mail via afspraken@boekgrrls.nl en kun je zelf via dat adres mail versturen naar de afsprakenlijst. Dit om de boekgrrls die geen kans hebben om aan IRL activiteiten deel te nemen, en ook liever niet het gebabbel erom heen ontvangen, overbodige mail te besparen.

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette


Grote berichten

Niet een hoofdstuk uit je favoriete boek naar de lijst sturen. Sommige vrouwen betalen per telefoontik voor het binnenhalen van mail. Bij grote berichten kan dat aardig oplopen. Wil je wel een groot bericht aan de lijst sturen, neem dan contact op met de lijstbeheerder (lijstbeheer@boekgrrls.nl), zodat er in overleg een goede oplossing voor gevonden kan worden.

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette

 


IdeeŽn

Heb je ideeŽn met betrekking tot de Boekgrrls dan zijn die altijd welkom. Wil je het niet direct op de mailinglist bespreken, dan kun je bij Eisjen@boekgrrls.nl terecht.

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-EtiquetteOnderwerp mail

Als het om een schrijver en een boek gaat altijd eerst de achternaam van de schrijver en daarna de titel van het boek. Bijvoorbeeld: Lessing, D: Het zingende gras. Het onderwerp goed in de gaten houden. Reageer je met "reply" op iets waarbij eigenlijk het onderwerp verandert vergeet dan niet het onderwerp ook aan te passen. 
Wil je iets naar de lijst mailen dat niet over boeken gaat,  dan is het de bedoeling dat je OT (Off Topic) voor het onderwerp zet.

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette


Organiseren

Valt er iets te organiseren, zoals samen naar de film, een plotselinge bijeenkomst voor een interessante lezing, of een dagje samen uit dan doen we dat via een speciale lijst. De Afspraken-lijst. De werking van deze lijst is als volgt:

  • Een van de boekgrrls heeft een idee voor een uitstapje of een andere activiteit.
  • Wanneer blijkt dat meerdere boekgrrls wel voelen voor uitvoering van het idee zullen Eisjen of de initiatiefneemster een bericht naar de Boekgrrls-lijst sturen met het verzoek verdere discussie voort te zetten op de Afspraken-lijst.
  • Heb je interesse om de activiteit bij te wonen (of wil je in ieder geval op de hoogte gehouden worden van de plannen), word dan lid van de Afspraken-lijst.
  • Daar worden alle verdere afspraken gemaakt worden voor deze activiteit. Degene die het initiatief nam tot de activiteit stuurt regelmatig een update naar de overige boekgrrls, bijvoorbeeld als er een definitieve datum bekend is of wanneer men het eens is geworden over het programma. Je kunt lid worden van de Afspraken-lijst op het moment dat er een activiteit langs komt die je leuk lijkt. Als je helemaal niets wilt missen van alle activiteiten, kun je natuurlijk ook direct lid worden. Gebruik hiervoor het formuliertje op de site: Lid worden?.

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-EtiquetteQuoten mail

Als je reageert op een mail van iemand anders via reply, dan graag de relevante (maar ook niet meer dan dat) passages citeren. Stel je mailprogramma in zodat er vishaakjes (>) voor de geciteerde tekst worden gezet. Schrijf er ook even bij van wie de mail was waar op gereageerd wordt.

 

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-EtiquetteSchreeuwen

Het schrijven met hoofdletters komt over als schreeuwen en DAT DOEN "NETTE GRRLS" NIET. Als we iets willen benadrukken doen we dat
_op deze manier_ of *zo*. Dus tussen onderstreep-tekens, of tussen sterretjes.

 

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-EtiquetteVerklappen

Als er over een boek geschreven wordt en men dreigt de uitkomst van het verhaal te verklappen, dan gebruiken we de VERKLAPPER. Dit houdt de volgende handeling in. Je gaat vertellen over een boek: "Zo'n interessant boek, schrijf, schrijf, schrijf en aan het eind draait het allemaal hierom:

V

E

R

K

L

A

P

P

E

R

VERKLAPPER:

Ze kregen elkaar niet."

Dus na de vertikale en horizontale VERKLAPPER pas het eind, of de essentie van het boek uit de doeken doen. Door het gebruik van de Verklapper zijn diegenen die persť niet willen weten waarom het allemaal draait, gewaarschuwd en kunnen het mailtje voor later bewaren.

Terug naar Boekgrrls
Terug naar Boekgrrls-Etiquette


           Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 18/01/10   Eisjen

Terug naar top pagina