Elsevier


knipoogtrans.gif (7302 bytes)

Begin februari '00 verscheen het resultaat van het interview door Elsevier van Petra en Eisjen. Het artikel bestond uit een verslag van twee verschillende soorten "cultuurgroepen", Boekgrrls en muziekfreaks. Het Boekgrrl-gedeelte is hier opgenomen.

----------------------------------

'Mulisch is een flapdrol.' Zo, dat lucht op.

In Washington slaat Eisjen van der Kraaij - Schaaf (49) haar literaire ontdekking dicht. Boek uit, mailbox open. De discussie kan beginnen. De expat sluit zich op in haar werkhok om met haar literaire vriendinnen een boom op te zetten over Meir Shalev, de auteur die van de bijbel een spannende roman maakte. Eisjen is een Boekgrrl, ontmoette de meiden aan de digitale salontafel van de Webgrrls. 'Op de site liepen de disputen over literatuur dermate uit de hand, dat we vriendelijk werden verzocht een eigen hoekje te vormen,' meldt web-beheerder Petra Otten (33).

De bannelingen stichtten een virtuele leesclub waarop IT'ers, journalisten en managers frequent inloggen. 'Hoog opgeleide, zelfbewuste vrouwen die een behoefte tot lezen delen.' Nee, kerels mogen niet meedoen. Eisjen: 'Zoals mannen graag seksistische opmerkingen maken zonder dat de hele gender-bender-wereld over ze heen valt, zitten wij het liefst met vrouwen onder elkaar. Hier hoef ik niet bang te zijn om over te komen als dom blondje, of snelle bitch.' De eigen mening gedijt het beste in de intieme sfeer van min of meer gelijkgestemden. "Waarom zou ik met oogkleppen op de top tien van een anonieme recensent afwerken. Via mijn webvriendinnen heb ik Carry van Bruggen en Allessandro Barrico ontdekt, die was ik anders nooit op het spoor gekomen.'

----------------------------- einde Boekgrrl-gedeelte.

           Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 16/11/06  Eisjen

Terug naar top pagina