Zingen


knipoogtrans.gif (7302 bytes)

Door deze kreet, die heel verontschuldigend met "Off Topic" werd aangekondigd,

> Dag iedereen  ik ben zo blij want ik zit in het koor van de Nederlandse Opera!!

kwamen we er achter dat er heel wat grrls zijn die zingen een zaligheid vinden.

> Heel hartelijk gefeliciteerd!!

kwam o.a. van een boekgrrl die

"als droomwens heeft nog eens in de Mattheus mee te galmen, en dan met name de koraal  "Wenn ich einmal sol scheiden, so scheide nicht von mir..."

En verder ging het:

> Wat leuk, we gaan de Nederlandse Opera nu natuurlijk wel in de gaten houden om jou te zien optreden. Ik zit zelf in het groot koor Rotterdam. Dat kan natuurlijk niet tippen aan jullie als professionals, maar het is gewoon zo leuk om te doen. Iedere repetitie hoor je de stemmen beter samen gaan. 30 maart geven we een optreden met Ernst Danil Smit in de Laurenskerk.

En off-topic? daar kunnen we toch gauw iets aan doen. Vast literatuur genoeg over muziek, opera's, zangers en zangeressen. Wat dacht je bijvoorbeeld van

  • Kuifje met "De diamanten van Bianca Castiofore" en er is
  • een verhaal van Louis Couperus "De binocle", dat gaat over iemand die in het theater zit en vanaf het balkon neer kijkt op enkele glimmende kale schedels in de zaal en dan de onbedwingbare behoefte krijgt om zijn toneelkijkertje beneden tegen zo'n kop te smijten. Ik ben vergeten oftie het deed. Meer kan ik zo gauw niet bedenken, maar iemand anders misschien wel.

Veel plezier in Salzburg

> Zo'n opera heeft vast een libretto en dat is meestal een boekwerk! Gefeliciteerd! Ik kom naar je kijken, doe je iets herkenbaars aan?

> Margriet de Moor - De Virtuoos - Schitterend!

> zijn er nog BG die zingen in een koor ? ben benieuwd ....

> mijn koortje is eerder bescheiden , we zijn momenteel met 16 6 mannen en 10 vrouwen ...tja mannen die zingen ...ver te zoeken

> Jazeker :-) Kijk maar op http://www.oprit.rug.nl/vanstipria/sangwijn/index.htm

> Heel, heel en echt heel gefeliciteerd! Het zal hard werken worden, maar mens wat zul je er prachtige dingen beleven!

en dat kwam van een boekgrrl die:

gisteren in haar Toonkunstkoor 53,5 maal 'Wenn ich einmal sol scheiden' heeft gezongen en het toch nog steeds een prachtig koraal vind.

> hier nog een zingende grrl, nl. bij Toonkunst in Leiden, de stad die bekend, wat zeg ik..beroemd is vanwege zijn Scratch Muziekdagen, elk jaar eind februari of begin februari. Als je 't niet erg vindt om en masse te zingen echt een geweldige happening. Je kunt kiezen tussen heel verschillend repertoire: En dag wordt de Messiah van Hndel gerepeteerd  en 's avonds voor publiek uitgevoerd, waarbij het publiek dan ook het Hallelujah meegalmt. De tweede dag stukken uit opera's van Verdi en de derde dag musicalfragmenten, alles begeleid door een orkest ook van (veelal goede) amateurs. Dit jaar was ik helaas uitgeloot voor de Messiah. Met Toonkunst werken we nu aan het Deutsches Requiem van Brahms. Een paar jaar geleden zongen we ook het Requiem van Faur, heerlijke muziek. Meedoen met de meezing Matthaeus lijkt me fantastisch, wellicht een ander jaar.

en dat was zo waar een bekende:

> Ik ken jou. Want ik ben al zeven keer bij de Scratch geweest. Vier keer Haendel (waar is mij a met puntjes), twee keer Verdi, n keer Anthems. Topdagen zijn het. Daar kan mijn wekelijkse Deventer Toonkunst ervaring niet aan tippen. Ik zit meestal in het sopranenvak, halverwege, aan de tribunekant. Zwaai je volgend jaar naar me?

Om te eindigen met een boeken tip en muziek (technische) tip.

> Om het toch nog even over boeken te hebben, kent iemand het boek van Martin van Amerongen over de Matthaeus?

> http://www.ozemail.com.au/~mhindson/#Anchor-Fonts Klik binnen deze site op Fonts & Utilities. Je kunt van deze site muziekfonts downloaden voor zowel de pc als mac. Ook kun je 'Halleluia Chorus for string quartet' downloaden vanaf de button Music to download.

 

           Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 03/01/01  Eisjen

Terug naar top pagina