Hotel met boeken


knipoogtrans.gif (7302 bytes)

Afgelopen zaterdag (09.12.00) stond in de Leeuwarder Courant een artikeltje over een hotel met boeken. Het gaat over een 52 jarige man die samen met zijn vrouw iets anders wilde in het leven. Hij zegde zijn baan aan de universiteit Utrecht op en kocht een een pension in Doldersum

Toen deze man, Joost Mastboom,  in de bijhorende woning ging wonen kon hij daar zijn boekencollectie niet kwijt. De collectie is heel divers; moderne en klassieke literatuur, naslagwerken, fotoboeken,kinderboeken, stripboeken, reisboeken, kookboeken, tuinboeken.

Mastboom spreekt over honderden boeken. Deze boeken zijn nu verdeeld over het hele hotel; in de 18 hotelkamers hebben een gevulde boekenkast, in de hal de strip-en kinderboeken, in de lounge de kijkboeken, in de aparte leeszaal de wat zwaardere literatuur.

"Ze (de boeken) zijn een gespreksonderwerp en slaan een brug tussen de waard en zijn gasten, en tussen de gasten onderling. De mensen praten hier over andere dingen dan het weer en de fietsroutes die ze kunnen nemen". Aldus Mastboom.

Het hotel-restaurant Doldersum (v.h. de bosrand) bestaat nog maar een half jaar, de eigenaar heeft nog veel plannen betreffende de boeken etc.

transwurmli.GIF (2800 bytes)groetjes tjitske

 

relevante links:

 

(Meer relevante links toe te voegen, of commentaar? Laat me het even weten: eisjen@boekgrrls.n)

Boekgrrls

 

Laatste keer bijgewerkt: 03/01/01  Eisjen

Terug naar top pagina