Theatergrrls...

knipoogtrans.gif (7302 bytes)

Boekgrrl nam initiatief:

  • Toen gisteren de VPRO-gids met een bijlage over het komende toneelseizoen in de bus viel, kwam een oud idee om een theaterclub op te richten weer bij me op. Nou ja, club, meer een groepje mensen die graag naar toneelvoorstellingen gaan. Dus leg neer dat boek! (voor anderhalf uur) Plaats van het theaterbezoek: Amsterdam. Het soort theater: kan wat mij betreft van alles zijn. Van 'Johnnie Jordaan' (mooie rol van Rob v.d. Meeberg trouwens) tot Toneelgroep Amsterdam. We zien wel. Wie mee wil doen moet me maar even mailen.

Ik ga veeel te weinig naar toneel, vind ik zelf. Dat komt omdat ik altijd overal alleen naar toe ga, wat ik in de meeste gevallen het prettigste vind, behalve in het geval van toneel... Dus als er iets in grrlsverband gedaan wordt ben ik van de partij. Ik ben een groot bewonderaar van

  • Johnnie Jordaan, kun je er iets meer van vertellen? Ik zou ook graag de Verlossing in de Stadsschouwburg willen zien. (van Claus). Eigenlijk ben ik in voor alles. Je bent trouwens net op tijd met deze oproep, dit weekend kan een ieder zich weer laten inspireren op de Uitmarkt ! Ik heb er overigens geen bezwaar tegen om de provincie in te gaan, dus kom maar op met die voorstellingen in Leeuwarden en Middelburg.
  • Ach, de Koninklijke Schouwburg- waar ik al op mijn elfde toneelstukken over overspel mocht zien, omdat mijn toneelliefhebbende ouders geen oppas wilden betalen. En daarna Paul Steenbergen, Cruys Voorbergh, Ida Wasserman, Sigrid Koetse en Anne-Wil Blankers. Zelfs de kortstandige come-back van de legendarische Fien de la Mar zag ik daar, in die prachtschouwburg, waarbij de Amsterdamse schouwburg totaal verbleekt, wat zeg ik, verdwijnt.

zucht,

  •  het lijkt mij leuk om met een aantal boekgrrls naar een toneelvoorstelling te gaan. Ik ga de laatste jaren bijna nooit meer naar een toneelvoorstelling maar vond het vroeger wel heel leuk. Ik hoef echter niet zo nodig naar amsterdam, groningen heeft ook een goed aanbod. Wanneer er grrls in het noorden zijn die dit ook wel zien zitten dan hoor ik dat graag. Enige ideeen zijn; feminist avant la lettre, een toneelvoorstelling over Hildegard von Bingen op 20 november in de Oosterpoort, Groningen of De tweeling, op 13 april in de Stadsschouwburg, Groningen.
  • Hildegard von Bingen op 20 november in de Oosterpoort, Groningen of De tweeling, op 13 april in de Stadsschouwburg, Groningen.
  • Nu ik tóch bezig ben met organiseren:

Het Theo Thijssenmuseum organiseert t/m 1 november elke zondagmiddag rondleidingen door het Amsterdam van Theo Thijssens jeugd. Dit is tevens het decor van een aantal van zijn boeken: 'Kees de Jongen', 'Jongensdagen', 'Het taaie ongerief' en 'In de ochtend van het leven'. De wandelingen, die om 13.00 uur beginnen en twee uur duren, voeren door de Jordaan en een stukje van de aangrenzende grachtengordel. Minimaal 4, maximaal 20 mensen, en van te voren reserveren. Voor groepen is het ook mogelijk om afspraken te maken voor wandelingen op andere weekdagen en tijdstippen, afhankelijk van de beschikbaarheid van een gids. Kosten: f 10,- inclusief toegang tot het museum. (Daar is nu de tentoonstelling: Taal zonder grenzen. Thijssen was een voorstander van het esperanto.) Zondag is wel een goede dag, want dan kun je rustig over straat wandelen. Dus grrls, als jullie belangstelling hebben, laat me dan weten of jullie kunnen op (ik roep maar wat) zondag 10 oktober.

Niet alleen virtueel, maar ook "In Real Life" aktief; Boekgrrls!

Samenvatting
Eisjen.

 

Terug naar top pagina

Laatste keer bijgewerkt: 16/11/06   Eisjen: http://home.wxs.nl/~vdk/