knipoog.gif (18403 bytes)Off topic

"wurmreu.gif (2693 bytes) mag wel U tegen mijn Kat zeggen"

Naar aanleiding van een mail-gesprek over:

  • het "hedendaags" taalgebruik, 
  • de zin en onzin van het woord "U" in de omgang met onze medemens
  • en wat er alzo nog meer aan fraais uit onze monden kan rollen

ontspon zich de volgende mail-discussie:

(...)

>>> Ik vloek zelf eigenlijk alleen als het errrrreg tegenzit, als ik haast heb en van alles laat  vallen en ik kan m'n sleutels niet vinden en vervolgens kotst een van de katten het net  verorberde Whiskas menuutje op mijn witte bank, terwijl de telefoon gaat etc etc.

>>> Hoe in vredesnaam verwijder je dat soort vlekken????!! Is daar een handzaam boekje over (link)? Ik heb namelijk ook een witte bank nou ja ik Had een witte bank dus. Raaaaare dieren, katten. Gelukkig kun je het kotsen bij een kat ruim van tevoren aan horen komen (niet als je zelf reeds luidruchtig aan het godslasteren bent natuurlijk) waarna je hem naar een veilige plaats kunt smijten. Mijn vorige kat echter sleepte zich net zo hard weer van het zeil terug naar de vloerbedekking en hupsakeeee. Mijn huidige staat bij voorkeur 's ochtends vroeg met zielige blik in de ogen aan de bedstede te kokhalzen. Dat je eerste woord op een nieuwe dag een vette vloek moet zijn, dAs pas erg. Maar ach, mijn kat vergeef ik alles. Behalve dan die romp van muis? rat? cavia? waarmee hij pas in het holst van de nacht tataaaaaaa kwam aanzetten. Hysterisch jammerend van oowoowoooh. Godverdegodver heb ik het lijkje naar buiten gebezemd. Misselijk misselijk. Mijn black beauty heb ik een volle dag genegeerd. (Hij mij trouwens ook). Pas na een dik etmaal werd hij weer een beetje mens voor me.

Oh ja, boekenlinkje :  "In het bijzonder katten" van Doris Lessing .

>>>Neem er een tekkel bij! De onze ruimt alle kattekots op. Roedelinstinct,  vermoed ik. Hij begint zelfs woedend te keffen als een van de katten buiten zijn  bereik wil overgeven. Ik kijk er dus niet naar om als een kat zit te spuugen. Een paar minuten later is er niets meer terug te vinden dan een afgelikt balletje haar. De  tekkel poetst zo grondig, dat er geen vlekje overblijft. (Hij is trouwens ook een beste stofzuiger wat kruimels betreft...).

>>> Ik heb een bank van Ikea waarvan je de hoezen kunt wassen, hihi. Nou moet ik er eerlijkheidshalve bijzeggen dat ik dat nog niet heb gedaan, uit angst dat die hoezen krimpen. Dus ik heb nu een vrolijk geblokte deken op de bank liggen. (*LOL*)

>>>Don't tell me dat we dezelfde Klippan hebbe (hoes Alme naturel uit blote hoofd)!!? Gewoon wassen hoor - ik ben juist blij als die weer wat krimpt, wordt 't weer een lekker strak bankje.  (Maar al die bloedvlekken van uitgerukte nagels tijdens wilde achtervolgingen krijg je er op 40 graden
heus niet uit.)

> Haha, gelukkig heeft mijn ex de kat die zo'n 4 keer per week z'n maag leegt. Die noemden we weleens 'Onkie onkie' omdat dat het geluid was dat hij altijd voort pleegde te brengen..

>>>Grote lol hiero. Het is inderdaad zo een geluid maar ik denk dan altijd dat iemand de gootsteen aan het ontstoppen is. Dus mijn reactie komt meestal te laat.

>>>Wat dacht je van de volgende situatie: je hebt een nieuw vriendje. Vriendje gaat mee naar bed. Kat kan deur openmaken. Kat maakt met veel herrie slaapkamerdeur open omdat 'ie is buitengesloten. Kat snuft aan  vriendje op het moment suprême. Zucht. Hoe romantisch, maar niet heus.

>>>Ik kreeg vorige week een baby op bezoek (iets minder doch ook leuk). Jaloers jaloers, propte zich er effe lekker tussen op schoot. Maar ook zonder baby in de buurt ligt-ie het liefst op zijn rug, buik in aaistand, achterpoten ongegeneerd gespreid ...
Wat wel lachen is, is dat ik nogal eens wil fluiten als het leven me goed gezind is. Maar dat vind hij Niet Leuk. Het spinnen stokt, de ogen gaan open in standje ik-smeeeek-u en als ik dan nog niet ophoud, komt er 1 voorpootje heeeeeeeel zachtjes naar boven en tikt hij een paar keer op mijn lippen. Ach, dan ga je toch vanzelf hevig knuffelen met zoiets.

>>>Ik zeg weleens heel gemeen tegen ze: als je nou niet ophoudt ga je naar het asiel. Maar ja, dan kijken ze me aan met een blik van: hahahahaha, dat doe je toch niet. En natuurlijk hebben ze gelijk...

>>>Goed, om toch nog maar even een boekenlink in het hele kattenverhaal te gooien, hier één van de Duitse schrijver Akif Pirincci met als titel: Felidae.

Ik heb het boek destijds ('92) in het Duits gelezen en eigenlijk geen idee of het ook in het Nederlands te krijgen is. Het is een ongelooflijk spannend en humorvol verhaal, geschreven vanuit de kater Francis. Het begint direct al met een moord op een soortgenoot nadat Francis met zijn baas Gustav (ook wel Blikkenopener genoemd) is verhuisd.

Waar het verder precies over gaat zal ik hier niet uit de doeken doen, maar het boek heeft een grote indruk op mij gemaakt en ik heb mijn katten weken nadien, nog met een blik aangekeken van, "wat gaat er allemaal in dat koppie rond."

>>>We bewaren deze titel, maar er is nog veel meer boekigs over katten te zeggen (of kattigs over boeken). De boekjes van Lillian Jackson Brown 'De kat die....' en dan volgt er  weer een merkwaardige titel. "De kat die achterstevoren las." Ze  verschijnen bij Bruna en we verzamelen ze al sinds jaar en dag.  Hoofdpersoon is Quilleran EN Koko en YumYum (jawel, uit de  Mikado van hoe was het ook al weer Gilbert & Sullivan), twee opzienbarende katten van het koninkrijk Siam. Koko helpt Q.  misdaden oplossen en verder leer je in die boekjes alles over  een klein dorpje (in de VS, in Canada???) 100 kilometer boven   alles. Boekjes voor kattenliefhebbers die heerlijk wegkabbelen in aangenaam beheersbare spanning. 

(...)

Tevreden spinnende grrls boven hun katten, met altijd een boek bij de hand.

Eisjen 18.3.99

Terug naar top pagina