Eeuwig September

knipoogtrans.gif (7302 bytes)

"Wisten jullie dat Nicci French geen vrouw was en ook geen man? Het gaat hier om Nicci Gerrard + Sean French Een journalisten echtpaar; Zij schrijft voor The Observer en hij schreef o.a. een biografie van Brigitte Bardot. Er is een nieuwe psychologische thriller van hen verschenen: "Bezeten van mij."

Deze mail bleek weinig nieuws te brengen; het was al eens eerder op de lijst besproken. En de opmerking:
> Grappig hoe op zo'n lijst alles steeds weer terugkeert.  Eeuwig september..... <
bracht de volgende vraag op de lijst.

"Ik loop weer niet lang genoeg mee om die laatste kreet te begrijpen. Ben ik al een aantal keren tegengekomen, en nu zou ik wel graag in het geheim worden ingewijd... ;-]

Het antwoord werd geciteerd uit de Webgrrls-hoek waar Christine Karmann dit eens kort en bondig als volgt heeft uitgelegd.

"Vroeger waren studenten de grootste groep op het internet en als in september de nieuwe lichting studenten toegang kreeg tot het net begonnen allerlei discussies die net afgerond waren vrolijk opnieuw. Ik heb dat vele keren meegemaakt op mailinglists en in nieuwsgroepen. Het is een kenmerk van een virtuele gemeenschap dat discussies zich herhalen. Je leert er ook van: de eerste keer bemoei je je er niet mee, de tweede keer heb je een eigen inbreng die deels is gebaseerd op de "vorige ronde" en de derde keer heb je er genoeg over gehoord om "deskundige" te zijn. Dat geldt niet zozeer over een onderwerp dat de meesten ook irl al genoeg hebben uitgekauwd, maar in veel gevallen zijn het onderwerpen die je alleen via de betreffende nieuwsgroep of mailinglist bespreekt.

Tegenwoordig is de toevloed van newbies continu en is het "eeuwig september" (zie dus ook nl.eeuwig.september). Doe dus gewoon weer mee met je eigen inbreng, of niet als het je verveelt. Maar accepteer dat herhaling van zetten inherent is aan een internet waar altijd 30% van de mensen newbie is.

dagdag"

Christine

 Terug naar top pagina

Laatste keer bijgewerkt: 16/11/06   Eisjen: http://home.wxs.nl/~vdk/