Bij Marietje in de Ullerberg


Met de boekgrrls op de hei
Lekker lopen in de regen
Daar rent Banquo mij voorbij
Met de boekgrrls op de hei
Verder kom je niemand tegen
Want Marietje is er bij
Met de boekgrrls op de hei
Lekker lopen in de regen

(Triolet van Ineke)

Ach, het regende toch AMper toen wij aan het wandelen waren toch?! We hebben dus een heerlijk wandeling gemaakt over 'the estate' (ja sorry, je valt vanzelf in engelse termen als je daar loopt - er waren grrls die eigenlijk achter iedere boom verwachtte dat Darcy himself te voorschijn zou komen, zo'n sfeer was het wel! ;-) Als ware Austen grrls hebben we dus gewandeld vanaf The Main House, langs het boswachters cottage, door een stuk bos naar het kinderhuisje, over de golfbaan en dan over nog een stuk hei naar het koepelhuisje-met-uitzicht. Daar demonstreerde Marietje de echo effect als je daar schreeuwt - ik moest dat dan natuurlijk ook proberen dus schreeuwde ik 'BAAAAAnquOOOOO'; hij met zijn oren op hun domste stand om zich heen kijken van 'Huh?!? Waar komt dAt nou vandaan?" Het concept van de echo is hem niet helemaal duidelijk geloof ik. Maar goed, om bij het begin van de middag te beginnen...

Marietjes routebeschrijving klopte precies, iedereen kon er zo naartoe rijden. We begonnen met thee en koffie in de zitkamer-met-uitzicht-op-lawn/voetbalveld. Wie was er allemaal? (Kijk of ik niemand vergeet...) Ita, Ineke, Edith, Marie-Jose, Erna, Marietje natuurlijk en ik. 7 toch? Toen we daar zaten kwam er een loodrechte-plensbui aan - gelukkig maar, want Marietje zei ineens dat ze toch maar de open haard zou aansteken dan. Heerlijk - mocht ik lekker doen!

Goed, je kent het allemaal wel inmiddels natuurlijk - boekgrrls uitjes gaan vooral om het eten en deze keer hebben we ook genoten van een welgevulde buffet tafel. EIgenlijk was ik gewoon van plan om 'even' langs te komen, Marietje te begroeten, een kop thee te drinken en en dan weer richting huis te gaan (moest nog veel doen ivm werkdag in Rotterdam gisteren) maar ach, het werd toch zowat half zes voordat ik wegging en ik ben toch blij dat ik de rondleiding niet gemist heb. Ik vond het echt een lekkere sfeer daar, het huis was begin 1900 gebouwd als een buitenverblijf voor de familie en sindsdien heeft het echt... evolved (kan geen andere woord bedenken) naar wat het is nu. Een echte familiehuis waar alles zijn natuurlijke plek heeft gevonden. Marietje, bedankt voor alle goede zorg, en ALS je ooit toevallig een keer in de winter daaro bivakeert... het lijkt me heerlijk om daar met een groep boekgrrls spookverhalen te vertellen terwijl het buiten sneeuwt (en ik binnen het haardvuur steeds aan moet vullen ;-) ....)

Elma
juni 2002

Hier het foto-album van Ineke van die dag. 

     

 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 31/12/04  Eisjen

Terug naar top pagina