Hemelvaartsdag '02


Een zonovergoten Lepenburg met een paar honderd boekenliefhebbers in veel soorten en maten. Met achter de stallen echte lions en rotaries. Komisch, hoor, die dames en heren die de rest van het jaar duidelijk andere dingen lijken te doen dan scharrelen met boeken voor een eurootje. Elma, Rianne, Karin, Marjolein, Bernique, Liesbeth, Else, Chanou en ik troffen elkaar. En vielen weer uiteen. En troffen elkaar weer. En ook loekgrrl Sonja liep rond. Een vluchtig samenzijn, dit keer. Maar als altijd zo makkelijk. Elkaars aanschaffen beloeren, omstandig uitleggen waarom je dit keer eigenlijk niks meer mag meenemen, vol bewondering zijn voor iemand die haar hele boekenvoorraad op papier bij zich heeft en gewoon kunnen zeggen 'o, dat heb ik ook gelezen' 'en dat ook', en 'ja, dat ken ik'. En we verheugen ons op volgende week zondag, de teaparty in Amersfoort bij Elma. Elma had al bijna een dame met een fraaie bloemenjurk uitgenodigd, maar vond bij nader inzien dat ze dan toch minstens al boekgrrl had moeten zijn.

Ik hoop dat d'anderen ook genoten hebben van deze vrije dag, al dan niet met een literaire saus.

Ina

 

Over de dame in Bloemetjesjurk:

maar dat wAs ze eigenlijk al een beetje natuurlijk, waarom loop je anders op een boekenmarkt rond? Maar ok, ze was niet een Echte Boekgrrl dan, dus ik heb het maar toch niet gedaan. En dat aanspreken van mensen met bloemetjesjurken aan kan je beter voorzichtig mee zijn - wie weet met wat voor gekken je dan opgezadeld wordt!? ;-)

Elma

 

En nog even over de Lions:

Het was wel duidelijk dat sommige lions uit de commerciele hoek kwamen. Gehoord bij een stalletje: "Waarom neemt u geen tasje voor vijf eurootjes, mevrouw, veel voordeliger" "Dan moet ik zo sjouwen - straks loop ik helemaal scheef" "Koopt u er toch gewoon twee? Dan loopt u weer keurig in balans".

'T was inderdaad gezellig. Grappig om te zien dat Ina en Karin allebei iets hadden gekocht voor hun (toekomstige) nichtje/neefje. Zelf pikte ik "Forever Amber" van Kathleen Winsor op voor mijn gelijknamige nichtje en potentiele boekgrrl (kan best een draak van een streekroman zijn, maar ik kon het echt niet laten liggen). Al met al ben ik wat minder bescheiden geweest. Er lag veel engels en duits dit jaar, en toen ik aan de nederlandse tafels toe was was de tijd om. Volgende keer moet ik de volgorde maar omdraaien.

Rianne

 

Ik zelf ging weer zoals ik gekomen was: met lege handen! :-o Niet getreurd, ik ben daar zelf namelijk heel tevreden over. Als je thuis flink aan het opruimen bent dan is de neiging om weer van alles in te slaan -gelukkig- aanzienlijk kleiner. Overigens vond ik het aanbod ook nogal tegenvallen: veel Konsalik en echt oude boeken - waarmee ik dus niet 'antiquarisch' bedoel, duh. Had de neiging snel mijn handen te gaan wassen.

Ik denk dat er eerst antiquaren (?) in de voorraad hebben mogen snuffelen, die de nieuwere boeken ertussenuit hebben gehaald. Geen slecht idee: het is immers voor een goed doel. Maar wel teleurstellend :-( Toch nogmaals: niet getreurd, want het was heerlijk weer en grrls ontmoeten is altijd leuk (ookal is het vluchtig), je tante ontmoeten ook ;-) en boeken snuffelen ook. Wie klaagt? Ik niet! :)

Chanou

 

Ha grrls, en ik ging dus ook met het idee om echt nIEts mee te nemen, ik ga immers over een week of 3-4 verhuizen. Maar ja, toen kwam Elma aanzetten met twee boeken voor me (of beter nog, zelfs een boek voor mijn mOEder!!): een boek met Else in de titel (tja, een Else laat je toch niet liggen?) en een boek over opvoeden van grrls in Bohemia (voor mijn moeder in Budapest dus). Toch meer gewicht voor de verhuizing dus :-)

Nog meer mazzel, want Ina kwam aan met 'dood van een kroonprins' en 'Dead Famous' om te lenen (en nou zorgen dat ik ze zondag allebei uitheb, hoef ik ze niet mee te verhuizen ;-) )

Genieten zo hoor, zo'n zondagsgevoel, zonnetje, biertje, goed gezelschap, boeken!! Tot volgend jaar, grrls! (althans, wat deze Utrechtse boekenmarkt betreft, verder zie ik een aantal natuurlijk zondag al weer!)

Else.

 

En wat die thee en bloemetjes jurken betreft, dat werd dus ook een fantastische dag


Samenvatting
Eisjen

 

     

 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 27/08/02  Eisjen

Terug naar top pagina