High Tea bij Elm@

 

Op onze uitnodiging stond:
"Bloemetjes jurk met hoed en "iets' meenemen om te serveren naast Eigen High Tea Specialties."    :-)

Dit was het resultaat: (Klikken op de foto's geeft een groter beeld)

Tea01.jpg (115357 bytes) Tea02.jpg (233734 bytes) Tea05.jpg (80245 bytes)
Else, Ina, Elma          Marie Jose, Rianne, Edith, Esther Op de achtergrond nog net n van de drie aanwezige kinderen
Tea04.jpg (74205 bytes)

De gastvrouw en haar personal bodyguard Banquo

 

Het werd een heel gezellig middag met veel en veel te veel eten, muziek, heerlijk ontspannen geklets en een ode aan de Boekgrrls.

Tea03.jpg (64436 bytes)
Hanneke, Esther        

Liechtensteiner ode aan de boekies

"Dit staat er op de achterflap"
"Ik vind dat boek z goed geschreven"
"Lees haar, dn zal je wat beleven!"
"Grrls op tv???" "Nee joh, een grap."

Een ronde tafel, drankje, hap,
"O, jj bent Els!" "Hou jij van Reve?"
In mails en live steeds meer verweven
bouwen de boekgrrls stap voor stap

een nest om nooit meer te verlaten
als rechtgeaarde lettervreter,
en s mem Eisjen houdt ons in de gaten.

Soms is er een in alle staten:
"Die grrls? Die deugen voor geen meter!"
Daar kun je dan weer dgen over praten.

(Edith de Gilde)

 

DSC00034.JPG (61045 bytes)
Diva Hanneke

Met nog een nawoord van de gastvrouw:

Gelukkig kreeg ik gisteren toch wel een paar mensen op bezoek die konden helpen met wat leftovers opeten - ze moesten wel om lachen - het is echt zo'n clich - zet een aantal vrouwen bij elkaar met de opdracht 'Iedereen brengt maar wat' en je hebt zowat genoeg eten voor een hele weeshuis.';-) Banquo heeft een paar salmon sandwiches door zijn brokken gehad gisteren ochtend (hij geloofde zijn nEUs niet! ;-) en de eenden aan de Eem hebben de overgebleven konkommer en bijhorende brood gekregen tijdens de laatste wandeling zondag avond. Voordat ik naar bed ging heb ik toch van het laatste kliekje clotted cream op een scone genoten - leuk om eindelijk te weten wat dat spul is. Gelukkig smaakte het veel lekkerder dan het eruitzag, is inderdaad een soort kruising tussen boter en room, en ik vond het heerlijk, lekker dik opgelegd en dan liefst zOnder jam erbij (vond ik zelf tE veel bij elkaar, maar ach, daar heb ik met boeken en muziek soms ook last van ;-)

Ik heb er uiteraard ook van de grrl gezelschap genoten zondag middag, maar als gastvrouw had ik natuurlijk ook wat extra voorpret en zelfs napret. (Ik ben een van die rare mensen die opruimen helemaal niet erg vindt - lekker hard muziek opzetten en weer order in de chaos scheppen - sorry, maar ik genIEt er echt van, ik kan er ook niets aan doen ;-) Granny's china teaset heeft het wonderbaarlijk genoeg allemaal weer overleefd en na het afwassen maandag ochtend heb ik het meteen ingepakt in een doos met veel doekjes ertussen dus die is al klaar voor de verhuizing naar het Doornse bos.

En wat zou ik daar voor grrlevenenment kunnen reglen...? Een boskaboutersfeestje...??? A Midsummer Night's Dream bijeenkomst met iedereen als sprookjesfiguren? Herfst picknick onder de bomen? Spookverhalen bij de open haard??? To be continued...

Elm@

naar de foto's van Hanneke

Boekgrrls

eisjen: mei 2002