De Meisjes van Tachtig als cadeau


Ik woon het dichste bij en ben dus het eerste thuis :-)

Met een klein en zeer aangenaam gezelschap vanavond genoten van een (voor mij vegetarische) maaltijd en een heerlijke lezing. Yvonnep heeft driftig aantekeningen gemaakt, dus het verslag komt nog. Ik wil alleen maar even melden dat het heerlijk was en jullie hebben _echt_ wat gemist :-) 
Marion (die uit Amsterdam)

Daar kan ik me - ook weer thuis - helemaal bij aansluiten. Uiteindelijk maar met ons vijven (vier grrls hadden met pech en ziekte te kampen), maar in de achterkamer boven de boekwinkel zat de leren zetel waarin ik me had genesteld prima, was de lezing erg leuk, de mevrouw van de boekhandel gastvrij (apart om 's avonds met maar een paar mensen en een glas thee in je hand in zo'n mooie zaak rond te dwalen) en het gezelschap van Eisjen, Marion, Bernique en Yvonne aangenaam als altijd. Ik vond het een mooieavond en ben benieuwd wat Yvonne allemaal in haar 'hand held' heeft genoteerd. 
Edith

De hele avond was al een cadeau en toch begon Jolien Manassen van Literalinea – die ons de lezing had aangeboden - met een cadeautje uitdelen: tien gedichten die de afgelopen tien jaar in de Literalinea brochures hebben gestaan in een kleurrijke uitvoering. Ooit studeerde ze Nederlands en werkte bij een uitgeverij, maar de zelfstandigheid riep in 1996. Literalinea begon met één cursus over de hoogtepunten van de literatuur. Daar is het niet bij gebleven. Meer cursussen volgden. Zeven jaar geleden begonnen de boekbesprekingen in Van Rossum, als afgeleide van de literaire lezingen. Literalinea verzorgt voor iedereen maatwerk: voor leesclubs, voor bibliotheken, maar ook – let op, nieuwe trend - op verjaardagen. En, natuurlijk supertrendy: deze avond over ‘De Meisjes van ‘80’ voor de Boekgrrls.

Dank aan Jolien Manassen, dank aan Boekhandel Van Rossum. De avond was een grote aanbeveling om bij Jolien een cursus te doen en boeken te kopen bij Van Rossum.

yvonnep Literalinea
Onderneming die sinds 10 jaar cursussen, lezingen en andere activiteiten organiseert op het gebied van Nederlandse literatuur. Cursussen romananalyse (moderne Nederlandse literatuur), een cursus Hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur en een cursus over kritische geesten(columnisten). 
Dit najaar is er een cursus "Zelfstandige vrouwen" en een cursus over "Klassieke mythen als
inspiratiebron".

Workshop:
De schrijver L.H. Wiener schrijft al veertig jaar korte verhalen van hoog
gehalte. In een workshop van twee uur, zal hij het thema solipsisme, zoals dat zich in zijn werk manifesteert, behandelen.
Meer informatie

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 25/02/07  Eisjen

Terug naar top pagina