Guy Fawkes 2005


Heb ik echt noggeen enkel mailtje over het Guy Fawkes-feestje bij Elma langs zien komen? En dat terwijl het weer een heerlijk warm bad was: grrls, boeken, lekker eten en een vuurtje. Les absents avaient torts, dat moge duidelijk zijn. Laten we duimen dat de welstandscommissie nog lang moet nadenken over het te verrijzen gebouw, zodat we ook volgend jaar weer een Guy in vlammen kunnen laten opgaan op die mooie plek bij de oude muziekschool. De boekentafel was zoals elk jaar ook nu weer rijkelijk gevuld (en was dat nog steeds, toen we weggingen, al was er heel wat vanaf gehaald). Mijn score? Everything Is Illuminated van Foer, Huwelijksleven van David Vogel (na een hartstochtelijk pleidooi van Karin) en The House of Sleep van Jonathan Coe. O, Ina! Ik bedenk nu pas dat we een verhaal van je zouden krijgen voor bij het kampvuur. Hebben we toch te lang binnen gezeten? Houden we het nu te goed voor bij een volgend vuur? En Elm@, is Max er weer een beetje bovenop? Geen brandwonden na zijn struikelpartij in het vuur? Die grrlsfeestjes zijn niet zo best voor hem, geloof ik. Ook vandaag vierde ik weer een boekenfeestje: samen met zoonlief stond ik op de kinderboekenmarkt in Utrecht (t.g.v. Culturele Zondag). We hebben lekker veel verkocht (weer plaats in de boekenkast, hoera!) en het veel te druk gehad met verkopen om zelf de kraampjes af te struinen, dus ik heb me niet kunnen bezondigen aan aankopen. Een perfect weekend, al was ik ook graag nog meegegaan met de grrlswandeling vandaag (wat hadden jullie ideaal wandelweer!).

Nog even voor de buis en dan begint de werkweek weer.
Groet,
Maaike

Lees ik net in de krant dat het GF feest ter discussie staat in Engeland. Want in tijden dat Londen net bekomen is van aanslag op metro, voelt fikken en verbranden van een kop niet zo goed.

Mijn inleverscore was hoog, al verwacht ik dat veel naar de Arm zal gaan. Het theologische tasje voor Joke belandde niet in zijn geheel bij haar, en ik merkte dat fotoboek over de vorige paus niet snel weg was. Groot gelijk hoor, ik wou er ook vanaf.

Mijn score was Het Indonesische kookboek dat ik prompt vergat meer naar huis te nemen, Antichrista van Amelie Nothomb dat ik al gelezen bleek te hebben en Ik kan tellen van Dick Bruna.

Eigenlijk precies zoals ik het bedoeld had: ruimen en niet inslaan.
en de sfeer bij het vuur gaf een meerwaarde. Dus volgend jaar allemaal naar buiten!
karin

Ja, gek, hè, dan zit je je eindeloos op dat vuur te verheugen en dan zit je toch de hele avond binnen. Slap excuus: ik ben nou eenmaal niet zo'n buitenmens. 't Scheelde ook natuurlijk dat het ook binnen heel gezellig was. Ook ik heb meer ingeleverd dan meegenomen. Wat zal de Arm weer blij met ons zijn! En dat verhaal! Ik ben het zelf ook glad vergeten. Pas op de terugweg, toen ik weer begon te oefenen, schoot me te binnen dat dat een beetje mosterd na de maaltijd was. En daarover gesproken: van wie waren die kleine bladerdeegdriehoekjes? Zalig! Al met al was het weer een warm bad. De vrouwen (én Abe en Hugo), het gepeuzel, de vele vele boeken. Prachtige titels die blijven liggen, gewoon omdat iedereen ze al gelezen heeft. Het huis van Elma. Heerlijk allemaal. Zojuist de kachel aangedaan. Het wordt nu echt herfst.
Ina

Ook maar even 'mijn' verhaal over het GF-feest. Ik was niet van plan te komen (want druk en zo). Maar na een uitnodigend mailtje van Elm@ en een lichte aanmoediging van Chanou besloot ik (die eigenlijk nooit dit soort impulsieve dingen doet) toch maar even in Doorn te gaan kijken. Enigszins schuldig voelend, want geen boeken voor de ruil en geen gerecht voor het buffet, schuifelde ik naar binnen, maar werd daar allerhartelijkst begroet door de aanwezige grrls. Het kampvuur buiten heb ik maar gelaten voor wat het was wegens chronische koukleumigheid, maar binnen wat het ook uitermate gezellig. Heerlijk bijgekletst met iedereen, toch nog twee boeken van de tafel meegenomen ('Middlesex' en een boek over de cultuur van de Engelsen, bedankt gulle doch anonieme gevers!). Het 'even' dat ik wilde blijven werd toch wat langer. Ik heb geen spijt van mijn last-minute beslissing om toch maar te gaan. Mijn avond was erg geslaagd! Bedankt Elm@ voor het organiseren en je gastvrijheid!
Petra

Ik vond het ook erg gezellig. Was heeel lang geleden dat ik naar een IRL was geweest, dus moest her en der wel nadenken wie waar te plaatsen. Had een flinke score van boeken, maar ben met minder weg gegaan dan gekomen, dus missie geslaagd. Volgende keer kom ik met misschien nog wel meer..ik durfde nu nog niet zo goed te ruimen in mijn kast. groet,
Erna

>Heb ik echt nog geen enkel mailtje over het Guy Fawkes-feestje bij >Elma langs zien komen? En dat terwijl het weer een heerlijk warm bad was: >grrls, boeken, lekker eten en een vuurtje.

ach ja, dat warme badje, op een gegeven moment wordt dat zowat als  routine ervaren toch? Grrlie feesten _zijn_ gewoon altijd leuk? ;-) Al moet ik wel zeggen dat ik deze keer een paar heel angstige momenten heb gehad toen ik de vuur aanstak en dat vonkenregen zo hoog de lucht in vloog - ik hoorde zowat de brandweerwagens komen om het rietendak van de buren te redden... Gelukkig werd het snel wat minder toen ik de bewerkte planken weghaalde en de rest van de avond waren de vlammen van de boomstammen veel minder gevaarlijk.

>De boekentafel was zoals elk jaar ook nu weer rijkelijk gevuld (en
>was dat nog steeds, toen we weggingen, al was er heel wat vanaf >gehaald). Mijn score? Everything Is Illuminated van Foer,

eh... als dat in het engels is wil ik het ook wel lezen dus voel je  vooral vrij om als je het gelezen hebt om weer in mijn brievenbus in Doorrrrrn te deponeren......

> <> we het nu te goed voor bij een volgend vuur? En Elm@, is Max er weer > een beetje bovenop? Geen brandwonden na zijn struikelpartij in het vuur? > Die grrlsfeestjes zijn niet zo best voor hem, geloof ik.

ach, die sukkel vindt dat feest gedoe _veel_ te opwindend allemaal! Gelukkig heeft Rianne op tijd ingegrepen om zijn oude kont op tijd uit het vuur te slepen - als het aan hem had gelegen had hij waarschijnlijk lekker warm in gelegen tot het zo ver was dat ik een hele dure dierenarts bezoek aan over had gehouden. Nu bleef het bij een paar geschroiede haartjes aan het punt van zijn staartje. Ik vond het uiteraard leuk om iedereen weer te zien (geen nieuwe gezichten voor mij deze keer - trouwens, Kathinka, was jij niet van plan om te komen?). Wacht even, er waren wel 2 nieuwe gezichtjes, de 2 kinderen van Stefan (van Else)  natuurlijk. Leuk om dat hele groep bij elkaar te zien. En erg dapper van Abe dat hij zijn hondenvrees overwon en toch is gekomen. Nadat de meeste grrls vertrokken waren hebben Monique, Jonna, Hanneke, Paula en ik heel lang van het vuur en de restjes genoten (ik heb o.a. heel ordinair met een mes de laatste smeuige stukken brownies van de bakpapier afgeschrapt en opgegeten ;-) om dan uiteindelijk naar binnen te gaan en pyjama's aan te trekken. Of liever gezegd, voor Hanneke en ik was het tijd om onze geweldige zijden diva gewaden te showen! ;-)) Een voor een ging iedereen hun bedjes opzoeken, om 4 uur ging ik alle lichten uitdoen behalve een paar kaarsen in de openhaardplek waar Hanneke haar slaapzaak op de bank had uitgerold.

Volgend jaar weer?
Wie weet, we wait.
elma
 

Ik heb een paar foto's gemaakt. Helaas is veel bewogen, etc. Lang niet iedereen staat erop want ik kon weer eens geen keus maken tussen fotograferen, eten, met iedereen bijkletsen en boeken uitzoeken. Dus ik heb alles een beetje gedaan, dus ook een beetje gefotografeerd ;-))). Ik zal zien hoe ik de foto's online krijg. Nog nooit gedaan, nog geen ervaring mee. Misschien dat ik ze maar even naar Marion stuur, zodat zij ze op de site zet.

Groetjes, J@cq, die het een heel gezellige avond vond in klein gezelschap. Elm@, je huis doet me soms aan het huis van Pipi Langkous denken. Een schimmel in de tuin en dan is het plaatje helemaal compleet. Maar misschien kwam het dit keer ook door je mooie outfit ;-)). Ik mag hopen dat je er nog lang mag blijven wonen. Een toplocatie voor dit soort grrlsuitjes.
 

> Heb ik echt nog geen enkel mailtje over het Guy Fawkes-feestje bij > Elma langs zien komen?

Van mij nog niet in ieder geval, want ik had gisteren zo'n beetje de hele dag nodig om bij te komen ;-) Maar ik heb een geweldige avond gehad: gezellige grrls, lekker eten en een volle boekentafel. En het best was nog het kampvuur, dat Elma schitterend had aangelegd en opgepookt. Niet alleen de thuisblijvers, maar, wat mij betreft, ook de binnenblijvers hadden ongelijk! Laat op de avond volgde toen nog het pyamagedeelte met een select gezelschap (waarin ik vooral tegen de mooie zijden creaties van Hanneke en Elma wel wat simpel afstak in m'n Hema-katoentje, maar ja), en daarna heerlijk slapen met een tas (bijna) vol met nieuw leesvoer. Wat wil een boekgrrl nog meer? Elma, heel veel dank voor je gastvrijheid, en de andere grrls: dank voor het goede gezelschap en het lekkere eten.
Monique

En ik vond het ook errug geslaagd allemaal: het gezelschap, de waardin, max, het eten, de boeken, de pyjama's (erg elegant, hoor, die zijden diva-jurken) enz. Had wel een zomerslaapzaak bij mij, dus sliep niet zo lekker. zondag met een brak hoofd naar Slot Zuylen gewandeld in de zon: relaxed en voorspelbaar qua route ;-)
groetjes, jonna

> Geen mededeling maar een vraag. Heeft iemand gefotografeerd hoe gezellig > het was en hoe lekker ook?

Ik heb een paar foto's gemaakt. Ook bij mij zijn de meeste bewogen. En ik heb moeite met mijn flits af en toe. Vooral ook omdat ik gewoon niks zie eigenlijk in het donker, dus ik doe maar wat. Maar er zitten een paar hele mooie van het vuur bij. Zal ik ze ook maar naar Marion sturen?

Het eten was weer eens fenomenaal! Voor mij waren ook de hartige deeghapjes de top.

Naar de boeken heb ik niet gekeken. Een mens moet zichzelf beschermen. Maaike en Else namen en een boek voor me mee dat ik te leen had gevraagd (een Mankell en Leo Pleysier). Nou ja en toen ik een keer toevallig opkeek lachte de kaft van Bohumil Hrabal me toe, maar verder heb ik alles laten liggen!

Ik heb wel voornamelijk buiten gezeten en me prettig laten onderhouden door Mieke en Josefien (van Else dus). Er was veel pret met de lichtgevende armbandjes die Hanneke had meegenomen. Met die meiden lukt het je niet je eigen armbandje te houden. Helemaal op de hoogte van de nieuwste dansjes en liedjes. Nog steeds in mijn hoofd: met een blik en een kus en het to-opje van mijn zus maak ik jou stapelgekverliefd op mij!

En zelfs vertelde Mieke ons, vlak voordat zij weg moest, nog een
griezelkampvuurverhaal.

Desondanks toch heerlijk geslapen, alleen veel te kort natuurlijk!
Elm@, bedankt weer.
Paula


 

 


foto's
Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 15/11/05  Eisjen

Terug naar top pagina