knipoog.gif (18403 bytes)

Boekgrrls op de Boekenmarkt


wurmreh.gif (2575 bytes)et idee kwam op om elkaar te treffen bij de Boekenmarkt in Utrecht. Een handige instructie hoe er te komen volgde al snel.

> Wegens mooi weer heb ik net een andere jas dan normaal aangetrokken voor de eind-van-de-middag-brievenbus-wandeling met de hond en in de zak van die jas vond ik een foldertje over de boekenmarkt in het Spoorwegmuseum zondag. Compleet met bus instructies - Stadsbus Lijn 3 richting p+r Galgenwaard - uitstappen halte Maliebaan. Staat ook bij dat het op loopafstand is van CS, maar ik kan me voorstellen dat, zeker op de terugweg als je afgeladen met je aanwinsten bent, dat een bus toch handig is.

En met die instructie op zak zagen enkele Grrls elkaar tussen al die "verleidingen" daar.

"Vandaag ook naar de boekenmarkt geweest in Utrecht. Zucht, wat is het toch een mooie stad en wat kom ik op dat gebied toch veel tekort in Eindhoven, dat gewoon pijn aan je ogen doet. Dus lekker teruggekuierd naar het station. Met in mijn plastic tasje:"Circle of friends" van Maeve Binchy voor mijn dochter (ik denk de enige Maeve Binchy die ze nog niet gelezen heeft omdat het de enige was die ik niet in de kast had staan. Ik ben dol op die "bonbons" zoals ik ze noem. Ook een oude en zalig gedateerde "treitertrends" van Kees van Kooten (1970) en ... Het Literair Eetboek, een culinaire bloemlezing uit de wereldliteratuur verzameld door john muller met 25 literaire recepten. Daar gingen laatst toch een aantal mailtjes over, herinner ik me vaag? Leuk om Boekgrrls ontmoet te hebben."

"En dan te weten dat ik datzelfde boek zeker vijf minuten in mijn handen heb gehad en maar twijfelen of ik het zou kopen. Gelukkig maar dat ik het niet heb gedaan want dan had je dochter er naast gezeten!"

Liet een Boekgrrl weten die heel tevreden "met een vrijwel nieuwe Eline Vere voor ƒ 10,-- naar huis is gegaan" en zich verbijsterd had over het feit: "dat er mensen bestaan die oude spoorboekjes verzamelen? Echtwaar, zelf gezien."

Een ander enthousiaste reactie:

"In de Spoorwegmuseum restaurant vanmiddag waren er 4 grrls Oja en 2 kinderen hoorden er ook bij, maar die vermaakten zich aan tafel meer met eten dan boeken en verdwenen vrij snel om een of andere lezing afspraak in een treincoupé na te komen. Eééénig natuurlijk om een paar grrls zo te kunnen spreken :-)"

Tengevolge van alle mails over het boekbinden werd er ook anders dan anders naar boeken gekeken:

"Ik vond het wel grappig dat voor het eerste keer heb ik best veel op de binding van de boeken gelet. Wel of niet ingenaaid, met of zonder leeslint/kapitaalband, gemarmerd papier. Geeft toch wel een extra dimensie aan mijn manier van boeken kijken. (Maar goed, ik koop gelukkig toch nog voor de inhoud.)"

"Leuk deze reactie! Ik ben met je eens: een rotboek in een mooie band is een vlag op een modderschuit of parels voor de zwijnen. Maar andersom komt vaker voor: een prachtboek dat je uit zuinigheid in pocketversie hebt gekocht. Zo'n boek is nou leuk om op te knappen en een eigen smoeltje te geven."

De dames hebben zich dus duidelijk vermaakt en de achterblijfsters vermaakten zich met de mail-verslagen over deze Boekgrrls- IRL-bijeenkomst.

Eisjen                 Terug naar top pagina

Laatste keer bijgewerkt: 03/01/01   Eisjen: http://home.wxs.nl/~vdk/