Boekgrrls

 

 

 

Cri Stelweg: Iedereen is tegenwoordig jonger dan ik


knipoogtrans.gif (7302 bytes)

 

In de bieb viel mijn oog op een boekje van Cri Stellweg. Haar markante, doorleefde gezicht, dat mij altijd aan Simone Signoret doet denken, keek mij vanaf de kaft glimlachend aan.

Cri Stellweg schreef als 'Saartje Burgerhart' vijfentwintig jaar columns voor de Volkskrant. In dit boek 'Iedereen is tegenwoordig jonger dan ik' beschrijft Cri sprankelend, positief en met veel humor haar kijk op het ouder worden van zichzelf en haar leeftijdgenoten. Ik vond het jammer dat het boekje maar 121 blz. telde, ze had van mij nog even door mogen gaan...:-))

Een paar citaten:

"En wat is er trouwens zo bijzonder aan die nieuwe techniek dat het omgaan ermee enkel voorbehouden zou zijn aan kleine kinderen en mensen tot de leeftijd van vijfenvijftig jaar? Dat alleen baby's en bejaarden daarvoor te onnozel zouden zijn? Ingewikkeld? Kom. Knoppen en toetsen, groot en klein, hekjes en sterretjes, meer niet. Kind kan de was doen. Overal is een gebruiksaanwijziging bij."

"Iedereen is dus tegenwoordig jonger dan ik. Elke dag struikel ik wel over een aantal jongeren. De voorzitter van de afdeling van mijn politieke partij is een kleuter die nog maar net zijn laatste Dick Bruna-boekje heeft weggelegd. Aan mijn bed staat een manneke dat dokter speelt. Van de notaris is gisteren de laatste luier in de vuilniszak gestopt."

"Heel treurig wordt het als de overledene in zijn eigen overlijdensadvertentie nog als persoon wordt toegesproken. 'Lieve Ali, we missen je en zullen altijd aan je denken.' 'Gerrit, je was en blijft de liefste.' 'Thomas, bedankt voor alles.' Laat dat bij leven maar gezegd wezen."

transwurmli.GIF (2800 bytes)Josť.

 

          

Laatste keer bijgewerkt: 31/12/04  Eisjen

Terug naar top pagina