Liza van Sambeek:
Zadelpijn en ander damesleed


Vandaag staat in de Volkskrant een uitgebreid artikel over het boek: "Zadelpijn en ander damesleed" van Liza van Sambeek. Liza van Sambeek is niet n persoon, maar 2 vrouwen die samen n schrijversnaam hebben aangenomen. Zoals Nicci French.

Het boek lijkt me interessant omdat het gaat over vrouwen van rond de 50 en ouder. Allemaal wat wijzer en ouder en al heel wat meegemaakt, opgegroeid in de sixties, gestudeerd, gerommel met relaties, kinderen, carrieres die je slopen, etc., etc. Het boek gaat over 7 vrouwen die een fietsclub hebben en samen een fietstocht maken. Tijdens het fietsen komen allerlei thema's aan de orde: jalouzie, trouw, ontrouw, de dood, het lege-nest syndroom, ouder worden, de teloorgang van idealen, etc. De vrouwen vieren het leven, ondanks tegenslagen.

De Volkskrant schrijft: het boek is heftig, hilarisch en ontroerend en niet altijd per definitie vrouwvriendelijk. Dat maakt het confronterend voor een hele generatie. De hoog opgeleide dames van Zadelpijn kunnen geweldige krengen zijn. Allemaal torsen ze hun pijn mee, maar ook elkr doen ze ook pijn.

Er komt blijkbaar ook een hoop overspel in voor. De erotiek ontbreekt niet, maar geen platte of mechanische sex. Een van de schrijfsters zegt daarover: "heel veel huwelijken lopen spaak op de mate van intimiteit. Ik heb tijdens het schrijven een aantal vrouwen gevraagd of ze "blowjobs" leuk vinden. Bijna allemaal zeiden ze van niet, maar dat ze het doen om hun minnaar of man te plezieren. Alle mannen denken dat vrouwen het leuk vinden. Wij benadrukken dat seksualiteit niet tussen je benen begint, maar in je hoofd".

Dat laatste kan ik alleen maar beamen, maar nu mijn vraag: Grrls, wat is of zijn "blowjobs" in godsnaam. Een nieuw standje waarin ik me moet bekwamen, en wat volgens de gemiddelde vrouw niet als prettig wordt ervaren? Ik heb werkelijk geen enkel idee. Dacht dat ik toch aardig was ingevoerd, maar nee dus.


Of je je er in moet bekwamen, weet ik niet, maar het gaat over pijpen.

Antwoord van een boekgrrl

"die dit zo 's ochtends vroeg wel even doorbijten vindt (no pun intended)"

Waarop een ander reageerde met:


desondanks erg grappig :o)


Altijd een antwoord bij de Boekgrrls!

 

      relevante links:

 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 31/12/04  Eisjen

Terug naar top pagina