Rita Mae Brown: De vrouwenjager


Van de achterflap: 
De buitenechtelijke praktijken van de overleden echtgenoot van Cig Blackwood zijn nog steeds het gesprek van de dag in haar kleine woonplaats in Virginia. De einge mogelijkheid te ontsnappen aan haar dagelijkse beslommeringen is de vossenjacht, de grootste passie van de 35 jarige weduwe. 

Het is tijdens zo'n jacht dat Cig bij een wilde tocht door de bossen onverwacht door een gat in de tijd valt - als ze haar paard inhoudt, is ze in 1699. Plotseling ziet zij zich voor de taak gesteld zich te leren handhaven in het koloniale Virgina - en in de liefde. Ze heeft er haar handen vol aan. Wat ze intussen over zichzelf en haar eigen tijd leert, zal haar goed van pas komen - als ze tenminste ooit nog naar huis terugkeert ..... 

In haar geheel eigen hilarische stijl wekt   Rita Mae Brown ditmaal het koloniale verleden van Virgina tot leven. Meeslepend en gepassinoneerd toont zij de emoties van een vrouw die in een bizarre en zeer verwarrende situatie terechtkomt. Heel veel leesplezier toegewenst. 

Ben ook een Brown-fan, vooral de avonturen van Juts en Weezie lees ik graag.Dit boek vond ik toen ik het las ook heel boeiend, hoewel heel anders dan haar andere. Krijg zin om het te herlezen.....

ik heb uiteraard ooit haar prachtig lesboklassieker Rubyfruit Jungle gelezen, maar die rare kat-detectives van haar kan ik niets mee. de Vrouwenjager lijkt me misschien wel leuk, ook aangezien er momenteel zoveel discussie op de bbc is over de belachelijke nieuwe regels rondom de vossenjacht in de UK. 

Leuk, dat je me dit boek weer in herinnering brengt.
Ik heb het een tijd geleden gelezen (in het Engels, het heette Riding Shotgun), en vond het een heel bijzonder, vreemd, maar ook ontroerend verhaal. Ik heb meer van Rita Mae gelezen, en vind haar kwaliteit wat wisselend, maar dit behoort tot de betere, al is het ook, zoals een andere grrl al opmerkte, een beetje een buitenbeentje in haar oeuvre. 

      relevante links:

 • The acclaimed novelist, poet, feminist, orphan, humorist, 
  nuclear activist, screenwriter, lesbian, animal lover, 
  farmer--Rita Mae Brown--dishes the dirt about truth and lies, 
  gay women and lesbians, Republicans and Democrats, 
  taking stands and flying Flaggs, and her home on the range.
  (Interview)

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 31/12/04  Eisjen

Terug naar top pagina