Religie

Esther Gerritsen: De kleine miezerige god

Maarten 't Hart: Het Psalmenoproer
Mijn waardering voor de auteur Maarten ’t Hart dateert van zijn roman Lotte Weeda en is nog pril. De mens Maarten ’t Hart heb ik al jaren op vele manieren gevolgd, in kranten, op de televisie en radio. Daardoor leer je iemand toch een beetje kennen. Zijn gereformeerde wortels in zijn geboorteplaats Maassluis, zijn liefde én kennis voor muziek, voor Bach en Mozart (‘Mozart en de anderen’ ligt klaar), zijn liefde én kennis voor de natuur, zijn taligheid en zijn onafhankelijke denkwijze. (meer)

Anna Meijerink: Vlucht uit het land van de vrijheid
Mijn leven in een rechts religieuze sekte
Anna is negentien als haar dominante vader haar naar Amerika stuurt. Zogenaamd voor een vakantie, met als startpunt het huis van een kennis van de vader, maar zijn verborgen agenda is dat Anna trouwt met de oudste zoon van deze kennis, Chuck. Chucks vader is leider van een rechts-racistische sekte waar Chuck, net als de rest van de familie, fanatiek aanhanger van is. Anna kent de verborgen agenda van haar vader, en neemt zich voor haar eigen gang te gaan als ze eenmaal in Amerika is. Tot ze Chuck ziet. Ze valt als een blok voor deze knappe, charismatische man. (meer)

Lama Ole Nydahl: Boeddha en de liefde
Ieder levend wezen wil geluk ervaren. Een geslaagde relatie begint daar waar beiden het welzijn van de ander het belangrijkst vinden. En waar zij er niet meer op uit zijn er zelf beter van te worden. Volgens Nyldahl biedt Boeddha’s leer zowel inzicht als mogelijkheden om duurzaam en onafhankelijk van uiterlijke omstandigheden gelukkig te worden.
Lees verder...

Frieda Pruim: In dienst van God, levensverhalen van kloosterzusters
Ben benieuwd wat de levensverhalen van kloosterzusters doen met mijn vooroordelen over die saaie nonnen die veel aan het bidden zijn en niet helemaal met hun beide benen op de grond staan.
Lees verder...

Štiks, Igor: De stoel van Elijah
Tijdens Joodse besnijdenis ceremonies wordt een stoel opzij gezet voor de profeet Elijah, de bewaker uit naam van God. En ja, Het Joods zijn heeft een belangrijke plaats in De Stoel van Elijah, de tweede roman van Igor Štiks.
Lees verder...


Harmen Wind: Het verzet

 

genre: