Geert Mak: In Europa scheurkalenderAan het boek ben ik tot mijn verdriet nooit toegekomen. En nu tot  mijn grote genoegen is daar de scheurkalender van 'In Europa'. Dat lijkt me dus echt geweldig om tijdens die rustige momenten in het kleinste kamertje eindelijk telkens even te genieten van de oorspronkelijke reisnotities van dat boek. Ik heb al een paar pagina's voorgesnoept en dat wordt echt smullen. Volgens mij een perfect Sinterklaascadeau ook vandaar dat ik jullie dit even mail.

Van de website van uitgeverij Atlas:

"In 2004 verscheen In Europa, de neerslag van een reis die Geert Mak maakte door Europa, in het laatste jaar van de twintigste eeuw. De geschiedenis van die eeuw was zijn leidraad. Mak reisde naar Londen, Stalingrad en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, bekeek de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceausescu in Boekarest en de speelgoedauto´s in een verlaten crèche in Tsjernobyl. Het werd een inventarisatie: hoe lag het continent erbij aan het slot van de eeuw?

In Europa was meteen na verschijning een enorm succes: er zijn meer dan 350.000 boeken over de toonbank gegaan en de rechten werden aan veertien landen verkocht. Het boek werd ook in het buitenland alom geprezen. Vanaf 11 november 2007 zendt de vpro een grote, 35-delige documentairereeks uit, gebaseerd op In Europa, waarin alle historische plaatsen uit het boek bezocht worden en de Europese geschiedenis aan de hand van het boek wordt verteld.

Daarnaast heeft Geert Mak zijn oorspronkelijke reisnotities, deels verschenen in NRC Handelsblad, chronologisch gerangschikt. Deze korte momentopnamen van zijn reis en zijn directe confrontatie met Europa en haar geschiedenis zijn op een unieke In Europa-scheurkalender bijeengebracht. Zo kan in 2008 de historische reis van Geert Mak elke dag worden gevolgd en meebeleefd."

Ik verheug me nu al op het 2008-wcpot-jaar!
 


Eisjen
oktober 2007

 

 


ISBN: 9789045003818
Prijs: EUR 14.95

Uitgeverij Atlas

www.geertmak.nl/

www.ineuropa.nl
 

In Europa Scheurkalender 2008
 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 13/10/07  Eisjen