Esther Verhoef: Rendez-vous


Van de achterflap:

"Wie heeft niet de droom te emigreren naar het zuiden van Frankrijk waar het klimaat beter, de mensen minder gehaast, de omgeving weidser, de natuur meer aanwezig, en de algehele stemming vrolijker is?

Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man en twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres dhtes.

De werkelijkheid haalt de droom in. Waar haal je goede werklui vandaan in een vreemd dorp waar je nog niet eens de bakker weet te vinden? Hoe stel je je kinderen gerust die de taal nog niet machtig zijn en al hun vriendjes hebben moeten achterlaten? Hoe houd je je relatie opwindend terwijl de stress van de verbouwing steeds zwaarder op je schouders drukt?

Terwijl de hectiek in en om het huis steeds groter wordt vlucht Simone die er genoeg van heeft haar leven continu aan dat van haar man aan te passen in een hartstochtelijke affaire met de aantrekkelijke twintigjarige Michel. Ze raakt daarbij echter langzaam maar zeker de controle over haar eens zo georganiseerde leven kwijt."

Verhoef heeft heel goed de onderbuik gevoelens van Simone beschreven die haar overvallen vanaf het eerste moment dat ze de bouwvakker Michel ziet die komt helpen bij de verbouw van de rune die zij en haar man gekocht hebben.
De verwarring van: dit kan niet, ik heb een man waarvan ik nog steeds houd, ik heb twee kinderen waarvoor ik verantwoordelijk ben, maar mijn lichaam schreeuwt het uit dat dit moet en ik kan het niet stoppen......

Dat er iets volkomen mis gaat weet je al vanaf de eerste bladzijde want die speelt zich af in de gevangenis. Telkens wordt in heel korte hoofdstukken, n of anderhalve bladzijde,  door het hoofdverhaal heen de situatie in de gevangenis beschreven.

Een spannende aanrader voor een 'ontspannen' vakantie in Frankrijk.


Eisjen

 

 


Esther Verhoef
 

Esther Verhoef ('s-Hertogenbosch, 27 september 1968) is een Nederlands schrijfster. Ze werd als Esther Verhallen in 's-Hertogenbosch geboren en groeide grotendeels in deze stad en in het nabijgelegen Rosmalen op.
Van 1995 tot 2005 schreef Verhoef 40 informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd ruim 4 miljoen over de toonbank gingen, in 22 verschillende landen.
Verhoefs thrillerdebuut Onrust werd genomineerd voor de Gouden Strop 2004.
Op 22 september 2005 won Esther Verhoef met Onder Druk in Antwerpen de Diamanten Kogel 2005, een prestigieuze prijs voor de beste thriller van het afgelopen jaar. Esther Verhoef was de eerste Nederlander die deze prijs won, een kunstwerk twv 25.000 euro. Verhoef woont sinds juli 2004 met haar gezin in Zuidwest-Frankrijk.
(Wikipedia)

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 11/07/06  Eisjen

Terug naar top pagina