Sarah May
De Burwood baby's
Oorspronkelijke titel: The Rise And Fall Of The Wonder Girls
Vertaald door Ine Willems
320 pagina's | Signatuur | april 2012  Burwood is een fictief Engels stadje onder Londen, waar het goed wonen is. Het heeft één van de hoogste levensverwachtingen van Engeland en één van de laagste percentages tienerzwangerschappen.

In de zomer vóór hun eindexamenjaar zijn de vier vriendinnen Vicky, Grace, Saskia en Ruth allemaal nog maagd. Maar als de school weer begonnen is, blijken ze alle vier zwanger te zijn. Dat is voer voor journalist Frank Barlow, die met zijn bericht de media binnenhaalt in het rustige stadje.
Ondertussen moeten de meisjes besluiten of ze hun baby’s willen houden of niet. Niet makkelijk, omdat de vader van de één en de broer van de ander ook bij hebben gedragen aan de nieuwe generatie door met een vriendin van hun dochter resp. zus een relatie aan te gaan. Zij zijn dus dubbel betrokken bij de zwangerschappen.

Dit boek was minder “sensationeel” dan ik verwachtte. Het ging vooral over de meisjes, hun geliefden, en over wat nu te doen. Zo hebben we een kijkje in de huiskamer van vier moderne Engelse gezinnen: een echtpaar waarvan de relatie op zijn laatste benen loopt, een alleenstaande verslaafde vader, een alleenstaande moeder met hoge verwachtingen van haar dochter, en een echtpaar dat zelf nog druk doende is om een kind te verwekken.
Geen van allen zijn ze blij met de aankondiging van hun respectievelijke dochters dat er een baby aan zit te komen en ze doen dan ook hun best om de meisjes af te raden door te gaan met de zwangerschappen. Maar ieder heeft zo zijn eigen idee wat ze het beste kan doen.

Het is een vrolijk verhaal, ook al hebben de gezinnen het moeilijk genoeg zelfs voordat de zwangerschappen aangekondigd zijn. Het is komisch geschreven en leest heerlijk door.
Judith
Sarah May (1972, London) woont in Londen met haar echtgenoot en kinderen. Ze schreef eerder vijf romans, The Nudist Colony, Spanish City en The Internationals. Bij Signatuur verschenen haar laatste twee romans, Opkomst en Ondergang van de Koningin van Suburbia en De Prendergast Road Kronieken. De eerste twee titels kwamen tot op de shortlist van de Guardian First Book Award and de Encore Award. May is een haarscherpe observator van de moderne maatschappij, een Fay Weldon van de 21e eeuw.

De Burwood baby'sSarah May

Sarah May


Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 20/05/12  janneke