Christiaan Wacanno: De vervulling


Synopsis:

"Alles begint met een gedachte" krijgt Maxwell te horen, wanneer hij op een hip, duizend-en-één-nachtfeest is: Opium. De vrouw die het hem vertelt, wekt niet alleen zijn interesse op, maar stelt hem ook in de gelegenheid om 'alles te creëren wat hij zielsgraag wil'. Want: het leven is magisch, ook voor de moderne mens. Maxwell, als Amsterdamse schoenenverkoper, maakt hier maar al te graag gebruik van. Met haar lippen nog bijna voelbaar op zijn mond, en gevuld met immens veel energie, spreekt hij zijn verlangens uit. Vanaf dat moment lijkt zijn droomwereld vervlochten met de dagelijkse realiteit. Zijn maatje Tom denkt hier echter het zijne van en de twijfel begint bij Maxwell toe te slaan - wellicht is het leven toch niet magisch?

---------------

Toen ik Eisjen vroeg of het boek toevallig ook mooie schoenen op de kaft had schreef ze: "Een 'chick' met in haar handen twee naaldhakken tegen elkaar gehouden."

Nou Eisjen heeft in ieder geval weinig verstand van schoenen terminologie ;-)  Dit zijn geen naaldhakken maar eh...tja, hoe heten die eigenlijk wel dan? Blokhakken die gereduceerd zijn tot lijnen? Lijnhakken? In ieder geval een stuk steviger dan naaldhakken. Na de teleurstelling van de buitenkant (plus het pagina lange dankwoord waar ook de koningin van de wazigheid Lulu Wang genoemd werd...) had ik al heel sterk het gevoel dat ik vrij snel het boek zelf gillend aan de kant zou moeten gooien. 

Maar niets hiervan! Ik heb het uitgelezen! En met best veel plezier ook nog ;-) Ach het is niet echt 'mijn soort boek'. Er komen ook geen echt originele ideeën in voor. Het is een soort brabbel-roman (huh?) over het leven van Maxwell (28) die saai werk heeft en droomt van betere tijden. Er wordt veel gestapt en naar vrouwen gekeken. Een soort chick-lit maar dan vanuit de vertelperspectief van een man. 'Guy-lit'? Nah, klinkt niet echt, maar zoiets is het dan. Hij wil het allemaal wat meer diepte geven door een levensfilosofie doorheen te vlechten dat een soort verwaterde versie is van The Celestian Prophesy (i.e. niets is toeval, alles heeft een reden, je kunt je dromen realiseren als je maar goed focust, enzovoort.) Weinig baanbrekend dus maar ach, ik raakte toch benieuwd naar hoe het verder zou gaan met de hoofdpersoon en zijn vrienden. 

De schrijver kan zeker geloofwaardige karakters neerzetten, mensen die de lezer echt om gaat geven. Ik ga het boek doorgeven aan de dochter van een vriendin van mij (20 jaar en erg 'zoekende'.) Ik geloof dat zij er wat meer aan zal hebben dan ik. Ik vind eigenlijk zijn hele style wat meer geschikt voor 'jonge volwassenen'. 'Grote mensen lezers' (??;-)) zijn vaak te cynisch om dit soort zacht new-age geneuzel te kunnen waarderen geloof ik. Misschien een idee om zijn volgende boek echt naar deze lezersgroep te richten?


elm@

 


Christiaan Wacanno

De vervulling

Na jarenlang vrouwen aan de perfecte schoen te hebben geholpen besluit Christiaan Wacanno om een boek te schrijven. Niet zomaar een boek, in deze uitdagende roman met de titel ´De Vervulling´ draait alles om uitgaan, Dali, liefde en…schoenen.

Het schrijversdebuut van voormalig schoenenverkoper Wacanno is vanaf nu te koop bij diverse boekwinkels in Nederland.
Fashionscene.nl

Het is grappig, het is herkenbaar, het is in kort gewoon een leuk boek. Ik heb me laten verrassen en heb daar nog geen moment spijt van gehad.
Chicklit.nl

Christiaan Wacanno over Bridget Jones bij Filmwise

 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 04/03/07  Eisjen

Terug naar top pagina