Yusef el Halal: Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken
 Yusef el Halal is Marokkaan én Rotterdammer.
Hij houdt veel van zijn ouders maar heeft ook flink kritiek op ze.
Hij heeft een rij vriendinnen maar houdt alleen van Najoua, die hem afwijst. Hij wil een goede schrijver worden, en is dat ook, volgens eigen zeggen. Hij heeft een hekel aan uitgevers die in hem geïnteresseerd zijn omdat hij Marokkaan is maar ook aan de mooischrijverij van Hafid Bouazza.
Hij schopt tegen de vooroordelen die iedereen van Marokkanen heeft. Hij heeft kritiek op de Marokkaanse Nederlander. Hij is ongelooflijk gelukkig als een uitgever zijn verhalen wil bundelen in een boek Hij is doodongelukkig omdat hij Najoua wil zien, aanraken, spreken. Hij is gek op zijn vrienden Hij minacht zijn vrienden

Hij voelt zich niet thuis in Nederland maar ook niet in Marokko.
Hij zoekt naar DE liefde maar weet dat Najoua zijn grote liefde is.
Hij leeft intens maar lijdt ook intens.
Hij choqueert en ontroert.
Hij maakt je aan het lachen maar laat je ook met een brok in je keel zitten. Yusef is een mens van uitersten. Yusef is optimistisch, vrolijk.
Yusef is ontmoedigd, in de put Yusef zoekt...Voor meer informatie over Yusef el Halal, Najoua, kamelen enz
 

Dettie

Kun je me uitleggen Dettie waarom de Kameel Onder 18 door linkt naar Harry Mulisch Het Nieuwe Lichaam en daar vervolgens een rotsooitje van maakt. Ik snap er niets van. Ben ik nou achterlijk?

Nee ik begrijp ook niet waarom dat is. Heel vreemd.
 

Yusef is.......een Nederlandse schrijver die hem als typetje heeft bedacht. Het zou Ernest van der Kwast zijn, enigszins bekend van 'Soms zijn dingen mooier als mensen klappen'. Wat vond je er trouwens van?

Volgens mij niet. Stond El Halal niet pas met een interview in het VK magazine? Daar achterin, waar mensen zichzelf tekenen. Met foto! Ach, dat zegt natuurlijk nog steeds niet alles, maar ik geloofde het in elk geval.


Eigenlijk staat er al wat ik er van vond. Hij maakt je aan het lachen en laat je met een brok in je keel zitten. Het is een verhalenbundel met als rode draad de liefde voor Najoua. Het is een snel boek, vandaar dat ik mijn verslag ook zo heb gemaakt. Het is erg moeilijk om van de mengelmoes/tegenstrijdigheden die je te lezen krijgt een verslag te maken.

Soms dicteert het boek zelf je bespreking. Dit lijkt me er ook zo een. Ik vind het een erg overtuigende vorm. Mooi gedaan.

en ben het daar roerend mee eens. Als besprekingen op de een of andere manier een boek spiegelen is dat extra informatie. Nu geen neiging tot tandenknarsend reageren, het ligt niet aan mij maar aan het object;-) Trouwens, nu ik besef dat ik met een oerman te maken had bij de Liefdesdief knars ik ook daar niet meer over. Andere tijden, andere mannen. Overigens: wat een titel weer van die Yusef: om hém gelukkig te
maken. Het knarsen begint alweer ;-)

Wat leuk dat jullie zo positief reageren. Ik heb een week na lopen denken hoe je nou van dit boek een verslag kon maken. Het is precies zoals jij zegt, soms dicteert het boek zelf je bespreking. Enne die Yusef valt wel mee hoor. De titel lijkt erger dan Yusef is.

Diezelfde jongen schoof ook aan tafel bij Barend en van Dorp, maar het is iemand die voor Yusef speelt. Ik dacht dat het inmiddels wel bekend was dat dit een soort uit de hand gelopen studentengrap was, dat bleek bij B & van D ook al. (Vandaar ook die website waar je wordt doorgeschakeld naar Harry Mulish en andere geintjes.) Ik weet niet meer waar precies maar ik las ook laatst dat Van der Kwast er zelf al geen geheim meer van maakt dat o.a. hij de échte Yusef el Halal is.

AHA! Dom dom domgrrl, zichzelf voor de kop slaand ;-)

 

Na wat googelen ben ik er achter Yusef el Halal is het pseudoniem van Ernest van der Kwast en Steven Verhelst.   
            Dettie
 


Paperback | 205 Pagina's | Nijgh & Van Ditmar | 2005 (eerste druk 2004) ISBN: 903883120X

 

Boekgrrls

Laatste keer bijgewerkt: 30/11/05  Eisjen

Terug naar top pagina